Deficitului comercial al Romaniei continua sa creasca, dupa primele patru luni, intr-un ritm usor mai redus comparativ cu evolutia din primul trimestru, desi exporturile din aprilie s-au plasat sub valoarea consemnata in martie, potrivit datelor furn

Deficitului comercial al Romaniei continua sa creasca, dupa primele patru luni, intr-un ritm usor mai redus comparativ cu evolutia din primul trimestru, desi exporturile din aprilie s-au plasat sub valoarea consemnata in martie, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica. In luna aprilie, importurile au depasit 2,5 miliarde euro, cu 28% peste luna corespunzatoare din 2004, in timp ce exporturile au avansat cu 20%, pana la 1,8 miliarde euro. Fata de luna martie, valoarea exporturilor a coborat cu 140 de milioane euro. Deficitul comercial a atins, in intervalul ianuarie - aprilie, 2,3 miliarde euro, cu 40% peste nivelul din perioada similara a anului trecut, ritm de crestere inferior celui consemnat in primul trimestru, cand avansul era de peste 50%.

Exportul avanseaza tot pe materie prima

In structura, cresterea exporturilor este sustinuta de vanzarile de produse minerale (66%), produse metalurgice (32,8%) si mijloace si materiale de transport (30%). Aceleasi segemente se remarca prin dinamica si la categoria importuri, unde produsele minerale au consemnat un plus de 44%, mijloacele de transport au avansat cu 44%, iar valoarea produselor metalurgice intrate in tara a urcat cu 40%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.