Compania Electroaparataj Bucuresti, listata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), va fuziona cu alte trei societati comerciale - Electrotehnica Bucuresti, Aparataj Electric Titu si Romarta 2000 SRL Bucuresti.
Potrivit site-ul
Compania Electroaparataj Bucuresti, listata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), va fuziona cu alte trei societati comerciale - Electrotehnica Bucuresti, Aparataj Electric Titu si Romarta 2000 SRL Bucuresti.
Potrivit site-ului BVB, Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) societatii Electroaparataj a aprobat, pe 24 mai, fuziunea cu celelalte trei societati, precum si majorarea capitalului social cu 17,088 miliarde de lei, de la 131,427 miliarde de lei la 148,515 miliarde de lei, prin emiterea a 17,088 milioane actiuni cu valoarea nominala de 1.000 de lei.
Efectele acestui proces de fuziune vizeaza actionarii inregistrati la data de 7 iunie 2005. Societatea Electroaparataj Bucuresti a inregistrat anul trecut un profit brut de peste 35 miliarde de lei, profitul net cifrandu-se la peste 26,96 miliarde de lei, conform site-ului de informatii bursiere www.kmarket.ro.
Veniturile totale s-au cifrat la 631,87 miliarde de lei, iar cheltuielile totale s-au ridicat la 596,53 miliarde de lei.
Incepand din anul 2001, compania nu a mai repartizat dividende, desi a inregistrat profit.
Electroaparataj Bucuresti este o societate integral privata, listata la categoria a II-a a BVB, cu un capital social de 131,427 miliarde de lei, divizat in actiuni cu valoarea nominala de 1.000 de lei/actiune. Actionarii majoritari ai societatii sunt Broadhurst Investments Ltd si Lindsell Enterprises, cu 85,31 la suta din actiuni.
Obiectul de activitate al societatii il reprezinta proiectarea si comercializarea de aparataj electric de joasa tensiune, aparataj pentru instalatii, piese de schimb si accesorii auto, bunuri de uz casnic, corpuri de iluminat, printre clienti figurand Dacia Renault, Variotronic Germania, Outillage Mayne, Promodern, Debflex (Franta), ABB Suedia.
Principalii furnizori interni si externi sunt Laromet Bucuresti, Metrom Brasov, Alprom Slatina, Sidex Galati, Bakelite SpA Italia, SKS Bulgaria, HCS Germania, iar principalii concurenti pe piata interna sunt Elba Timisoara, Electroarges, Electromures, IAE Titu, iar la extern ABB, Siemens, Merlin Gerin, Moeller, Telemecanique.
In ultima luna, pretul actiunilor Electroaparataj Bucuresti a scazut cu 6,49 la suta, dar fata de inceputul anului a inregistrat o scadere de 7,93 la suta. In 2004, actiunile au inregistrat o crestere de 35,85 la suta.
Ultimul pret inregistrat de actiunile societatii a fost de 3.600 lei/actiune, in sedinta bursiera din 26 mai, cand au fost realizate sapte tranzactii cu actiuni Electroaparataj, in valoare totala de 38,93 milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.