Utalim Slatina, unul dintre producatorii de utilaje destinate industriei alimentare, a anuntat disponibilizarea a peste 70 de angajati pana la finele lunii iulie. In prezent, agentul economic slatinean are 118 angajati, din care vor mai ramane pe pos
Utalim Slatina, unul dintre producatorii de utilaje destinate industriei alimentare, a anuntat disponibilizarea a peste 70 de angajati pana la finele lunii iulie. In prezent, agentul economic slatinean are 118 angajati, din care vor mai ramane pe posturi la 31 iulie numai 48, conform unui "proiect de concediere colectiva", semnat de directorul Vasile Mircescu, si trimis de "Utalim" Agentei judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt. Motivele disponibilizarilor sunt lipsa comenzilor si a contractelor, precum si situatia economico-financiara dificila pe care o traverseaza societatea.
Documentul care anunta concedierile este contestat de liderul sindical din societatea amintita, Gheorghe Marancea, care a declarat ca va face toate demersurile necesare pentru a demonstra nulitatea "proiectului de concediere". "Numarul celor ce urmeaza a fi disponibilizati este prea mare, iar societatea nu mai poate functiona numai cu 46 de angajati, si, in plus, din punctul nostru de vedere actul respectiv nu respecta Codul muncii si nici Contractul Colectiv de Munca incheiat la nivelul unitatii", a spus Marancea. Printre cei ce urmeaza a fi disponibilizati se numara toti inginerii, subinginerii, maistrii, contabilii si aproape 40 de muncitori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.