Luni, 16 mai - Au aparut si afisele cu festivalul, si flyer-ele cu taloanele de concurs concepute si tiparite de McCann Erickson. Suntem fericiti, au iesit super -bine. Ne plimbam cu rolele prin parcuri si impartim fluturasii. Iar cu afisele, nici un
Luni, 16 mai - Au aparut si afisele cu festivalul, si flyer-ele cu taloanele de concurs concepute si tiparite de McCann Erickson. Suntem fericiti, au iesit super -bine. Ne plimbam cu rolele prin parcuri si impartim fluturasii. Iar cu afisele, nici un stalp din Bucuresti nu scapa. Mijloacele de transport in comun RATB poarta cu ele, de asemenea, mesajul nostru. Si statiile de Metrou te intampina cu ochioasa pupaza. Mai sunt 5 zile pana la festival.
Marti, 17 mai - Facem sedinte dupa sedinte, recapitulari dupa recapitulari, evaluari... De fiecare data mai gasim cate ceva de care uitasem. Uneori chiar mai exageram. Vrem sa iasa perfect. "Avem nevoie si de pastile pentru gat! Daca raguseste prezentatorul?". Mai sunt patru zile pana la festival.
Miercuri, 18 mai - Cand mergeam la scoala cu autobuzul, o fetita impreuna cu mama ei: "Ia, uite, mami, ce scrie aici (aratand spre afisul nostru, lipit pe geam)? Hai, mami, mergem, mami, da? Da? Da? Ma duci, mami, vreau sa ma duci!!!". Mi-a urcat inima-n gat. Ce emotionata eram! Mi-am dat seama cat de mult tineam ca festivalul sa iasa bine. Si mai sunt doar trei zile...
Joi, 19 mai - Toti suntem tensionati. Ne apuca din cand in cand sa tipam asa, dintr-o data. De fericire! Cred ca ne-am exasperat vecinii! Cand mergem pe strada imbracati in uniforma de pupaza, lumea ne recunoaste. Ne-a vazut la Antena1 la Canalul de stiri, la Realitatea, la B1-TV la emisiunea Viata Dimineata. Ne recunoaste si din cele 5000 de afise din tot Bucurestiul: din statii de metrou, autobuze, masini, tramvaie, scoli si tot ce inseamna pereti. Am avut pana si conferinta de presa la World Trade Center! Sa mai zica cineva ca noi, astia mici nu suntem seriosi... Si totusi, mai sunt doar doua zile pana la festival!
Vineri, 20 mai - Suntem disperati! Am intrat in panica! Desi parea ca totul era pus la punct, totul era deja aranjat, avem o problema pe care nu o pusesem in calcul acum 6 luni: VREMEA. Ne uitam intruna la televizor la vreme, ba chiar sunam la A.N.M. (Administratia Nationala de Meteorologie) de unde ni se spune ca va ploua in rafale duminca, iar sambata vremea va fi instabila. Trebuie sa luam o decizie cu ce urmam sa facem. Sa amanam festivalul? Alte cheluieli, alta alergatura. Dar cum anuntam lumea? Hmm, alta campanie, alta conferinta de presa, alte afise, alte fly-ere. Sa-l facem totusi maine? Dar daca nu o sa avem public din cauza ploii? Sau mai rau, daca copiii vin si racesc de la ploaie. Vai de capul nostru, ca organizatori! Complicat... Ajungem la o concluzie: Facem maine, dar cu program mai scurt, si mai flexibil. Il modelam dupa dumneaei, Vremea. Plecam intr-un final acasa, dar cu tot cu emotii! Adormim, dar gandul ne sta tot la ideea ca a doua zi e festivalul!
Sambata, 21 mai - ora 6:00. Ne trezim toti cu noaptea-n cap (ne sunam unii pe altii), si desi programul era sa venim la redactie cu o ora mai tarziu, nu mai avem nici rabdare, nici somn, asa ca plecam de acum. A tarait toata noaptea, dar nu sunt balti. E innorat, dar... NU PLOUA! Nu ne vine sa credem ca ceea ce muncim de jumatate de an se va desfasura chiar azi. Parca toate emotiile acumulate toata saptamana la un loc se intorc acum dublate... Ca sa ne mai treaca gandul de la festival, ne ducem sa luam noul numar al ziarului "Pupaza din tei" de la tiparire. Ne intoarcem la sediu cu un tiraj nu mai mic de 15.000 de exemplare.
- ora 7:30. Am facut deja comanda la cinci taxiuri. Vin in scurt timp. Incarcam repede tot si pornim.
- ora 8:30. Desi cu cateva zile in urma venisem in parcul I.O.R, sa vedem cum ne vom aseza, parca acum privim totul cu alti ochi si nu mai cunoastem nimic. Incet-incet ne instalam, montand corturile, standurile, locatiile, banerele, baloanele, steguletele, decorul...
- ora 9:30. Primii copii incep sa se arate, si odata cu ei si primele melodii din megaboxele scenei mari. DJ Clara ne ajuta. Clovnii nostri, mascaricii si mascota incep si ei sa anime zona inca amortita. Cerul e cam intunecat si ne asteptam mai tarziu la ploaie... Dar nu ne sperie. Dam drumul la fiecare locatie.
- ora 10:30. Exact peste o ora, pe o raza de un kilometru, locuitorii zonei din jurul parcului sunt treziti de boxele noastre care bubuie efectiv, asa ca, in loc sa se inchida mai rau in case cu vata in urechi, prefera sa vina si ei sa ni se alature. Jumatate din spatiul din fata scenei este acoperit. Dupa ce sosesc si copiii din scoli, nu mai am loc sa ma misc. Sorin si Alina, MC-urile Pupaza din tei sunt in forma
- ora 11:30. Ma urc pe scena sa dau o privire de ansamblu. Sunt multumita de ceea ce vad. In fata, cam 50 de persoane s-au prins intr-o hora. Unii iau autografe de la prezentatori, altii se fugaresc cu micii nostri clovni... Vad copii care se agita in fata scenei ca sa prinda niste stegulete BCR, copii pictati pe fata, bunici cu nepotei nu mai mari de trei ani care nu si-au dat seama ce se intampla in jur, parinti cu propriile caricaturi in mana, mandri de ele, profesori care tot intreaba cand incepe cenaclul interscolar...
- ora 12:30. Publicul ovationeaza. Ce se intampla? Trupa de breakeri, Power Moves, alcatuita din sase baieti super draguti tocmai dau niste reprezentatii. Ce atmosfera!!! Toti isi tin respiratia cand cei sase sar, se rasucesc, isi rotesc picioarele si se invart in cap. Dupa, vreo zece mai indrazneti se urca pe scena, incercand sa imite schemele breakerilor. Desi nu le iese la fel, isi primesc premiile. Pupaza ZUZA, mascota noastra, "incearca" si ea sa faca tumbe, hi, hi.
- Ora 13:00 langa scena mica, in cadrul Targului educational organizat cu ajutorul ANPDC, intr-o locatie special amenajata s-au desfasurat sesiuni de origami sustinute de voluntarii de la Teatrul ACTOR, precum si sesiuni sustinute de Vali Ivan care ne-a invatat "Sa desenam in 30 minute". Tot aici prietenii lui Harry Potter de la scoala 117 ne-au introdus in lumea magiei si vrajitoriei. La locatia "Verde Imparat", elevii Liceului Tonitza prin body painting au transformat chipurile copiilor prezenti in fluturi, flori si animalute. Intre timp, la scena mare, valuri-valuri de copii intra In concursuri pentru premiile generoase oferite de Banca Comerciala Romana si Wallmark.
- Ora 13:30. Spre fericirea profesorilor, cenaclurile pentru care s-au pregatit atat incep. Au ajuns in finala dupa ce au participat la nu mai putin de 12 editii circa 4000 de copii, in club Escape si Club A. Au ajuns aici scolile 55, 112, 82, 21 si Liceul Decebal. Dupa fiecare proba (teatru, dans, karaoke...) si alte criterii, cum ar fi galeria fair-play, desene, articole, li s-au pus note de catre juriul format tot de noi.
- Ora 17:00. In timp ce la scena mica copiii recita poezii de zor, la scena mare, Cenaclul e pe sfarsite. De fapt, acum s-a terminat. Juriul s-a dus sa calculeze scorul final, lasand publicul in compania Mamarutelor, trei fete dragute care canta. Juriul se intoarce cu decizia finala. Publicul e sub tensiune. Siii... Locul trei este luat de... oooOOO... Scoala 21. "Ieeeee!" . Locul doi... Scoala 112, pentru ca Scoala 55 sa ia locul intai la o diferenta de doar 4 puncte! Senzational! Odata cu ei, ma bucur si eu, si ma simt implinita. S-au castigat: un televizor, zeci de agende electronice, toate marca Sharp, oferite de C&D Industries, tastaturi, mouse-uri, radio-casetofoane, cd-playere, torturi, palete de ping-pong, carti, atlase, sute de tricouri, sepci si nu in ultimul rand medalii de "aur, de argint si de bronz" cu sigla Pupezei. Nimeni n-a plecat de pe scena fara macar un tricou sau o sepcuta. In total premii de peste cinci mii de Euro. Toti sunt atat de fericiti. "Nu pot sa cred ca am castigat! Ne pare atat de rau pentru cei care nu au venit, pentru ca au pierdut, nu atat din punct de vedere material, caci am observat ca se dau atat de multe premii, ci din punct de vedere spiritual. Ne simtim exceptional! Iata ca obiceiul nostru de a raspunde "prezent" oriunde suntem chemati a dat roade. Cu siguranta ca televizorul nu va sta in biroul directorului, ci va avea o sala de clasa proprie, unde se vor desfasura diverse ore care cer vizionare video. Ne bucuram atat de mult! Pana si vremea a tinut cu noi! Uite! A iesit soarele!" ne-au declarat elevii scolii 55.
Ca o paranteza, de luat in seama de alte scoli: scoala 55 a ajuns in finala dupa ce a venit din recalificari! Asa da, consecventa!
- Ora 18:00. Dupa o festivitate de premiere senzationala si dupa o bataie cu tort bine-meritata, urmeaza piesa de rezistenta a festivalului, "in mintea copiilor", concursul parinte-copil, care s-a desfasurat in doua parti, din cauza numarului mare de participanti. Dupa probe ca: strambaturi, dictie, coregrafie-dans, mima, karaoke, recitat de poezii, calipso etc, proba de departajare a fost infasurarea in hartie igienica. La aceasta din urma s-a petrecut un lucru minunat: castigatoare a fost familia Tanasescu, datorita grijei cu care fusese infasurat in hartie igienica parintele. Dupa ce i-am oferit premiul In valoare de 100 de euro, acesta ne-a declarat: "Ce bine nimerit este, stiti, fetita mea este la scoala de nevazatori!" inca o data inima mi-a batut tare, in semn de multumire fata de ceea ce reusisem sa facem. Si tot nu-mi explic cum a reusit fetita sa-si faca "mumie" tatal cu atata grija.
- Ora 19:30. Dupa o alta reprezentatie a breakerilor si a Mamarutelor, dupa a doua proba a concursului parinte-copil, unde au excelat familiile Botezatu si Saceanu, dupa diverse probe cum ar fi Jungla din Titan, Creanga lui Ion, Lumea lui Harry Potter, etc., dupa o ruta prin targul O.N.G.-urilor, si dupa alte lucruri la fel de interesante, a urmat anuntul ca Festivalul Pupaza din Tei a luat sfarsit, cu promisiunea ca vom fi si a doua zi pe "metereze" in caz ca... Dar, desi a doua zi a plouat cu galeata, pupezele au prins doua ore bune in care au mai facut o runda de concursuri si pentru copiii care n-au apucat sa intre in concurs sambata.
Fericiti ca am reusit s-o ducem la capat, ne pregatim deja pentru editia a doua a Festivaului, la anu', tot in Parcul Titan.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.