Cu doua etape inainte de final, lupta pentru titlu este mai aprinsa ca niciodata. Steaua are un singur punct in fata lui Dinamo si este obligata sa castige si astazi, la Brasov, si in ultimul meci, cu "Poli" Timisoara, din Ghencea, in conditiile in c
Cu doua etape inainte de final, lupta pentru titlu este mai aprinsa ca niciodata. Steaua are un singur punct in fata lui Dinamo si este obligata sa castige si astazi, la Brasov, si in ultimul meci, cu "Poli" Timisoara, din Ghencea, in conditiile in care "cainii rosii" au asigurate sase puncte. "Militarii" joaca prima "finala" a campionatului la Brasov, pe terenul unei echipe retrogradate. Aparent, Steaua are prima sansa, insa luptele subterante sunt mai mult decat complicate. Dinamo a si trimis, se pare, un "pachet" cu 120.000 de dolari sub Tampa, "dedicatie" speciala de la Borcea, pentru ca brasovenii sa scoata macar un punct. "Cainii rosii" mizeaza si pe latura sentimentala a patronului Ioan Neculaie (foto dreapta), amintindu-i acestuia de serviciul facut acum cativa ani, cand s-au predat sub Tampa pentru ca Brasovul sa ramana in A. Acelasi lucru l-a facut atunci si Rapidul lui Mircea Lucescu, mai ales ca in poarta Brasovului era fiul sau, Razvan. Care Razvan, ajuns pe banca tehnica a giulestenilor, are insa un alt interes, si anume acela ca Steaua sa castige la Brasov si sa ia campionatul, pentru ca Rapid (practic fara sanse la titlu) sa joace in Cupa UEFA de pe locul trei. R. Lucescu a fost apreciat de Neculaie si ca portar, si ca antrenor al Brasovului. In plus, i-a adus in Giulesti pe M. Constantin si Buga, iar pe Surdu se pregateste sa-l cunune. Neculaie este prieten foarte bun si cu sefii din Giulesti, Copos si Dinu "Vama", iar afacerile extrafotbalistice il intereseaza acum mai mult decat un punct sau trei. "Cheia" partidei sta insa la jucatori. O parte dintre acestia este gata sa riste si sa joace pentru banii lui Dinamo. Un "bonus" de aproape 10.000 de dolari pentru fiecare jucator, in conditiile unor venituri nu nesigure in sezonul viitor de Divizia B, le face cu ochiul brasovenilor. Numai ca cealalta parte inclina spre alti bani, chiar daca mai putini, dar care pot veni fara riscuri. Adica, sunt gata s-o lase mai moale, mai ales ca, se pare, si sefii clubului, cu exceptia eternului Romica Pascu - dinamovist declarat -, sunt cam pe aceeasi lungime de unda.
Dinamo si-a facut datoria si asteapta. "Cainii rosii" nu se pot incurca astazi in fata echipei de rezerve a Craiovei si, cu siguranta, nici in ultima etapa, la Pitesti, in fata lui FC Arges, grupare controlata de Gigi Netoiu atat sportiv (prin detinerea mai multor jucatori si prin prietenia cu Cartu), cat si financiar (una dintre firmele "Comandantului" ii sponsorizeaza pe alb-violeti). Dinamo are sase puncte asigurate si nu asteapta decat un pas gresit al liderului. Care poate veni chiar astazi, la Brasov. Daca nu, "cainii" mai stau o tura, culmea, la mana Timisoarei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.