Romanii posesori de autovehicule vor putea ca din luna iunie 2005 sa opteze pentru o anumita rovinieta in functie de deplasarile pe care le vor face in afara localitatilor. Initiativa legislativa a senatorului UDMR Gyorgy Frunda (foto) a fost accept
Romanii posesori de autovehicule vor putea ca din luna iunie 2005 sa opteze pentru o anumita rovinieta in functie de deplasarile pe care le vor face in afara localitatilor. Initiativa legislativa a senatorului UDMR Gyorgy Frunda (foto) a fost acceptata ieri de plenul Senatului, urmand sa fie discutata si votata si de Camera Deputatilor. Prin aceasta initiativa, posesorii romani si straini de autoturisme vor achita tariful de utilizare in functie de durata utilizarii retelei de drumuri nationale din Romania, adica pentru o zi, 7 zile, 30 de zile, 6 luni sau 12 luni. Initiatorul mai vrea ca autovehiculele detinute de Ministerul Apararii, Ministerul Adminstratiei, serviciile de ambulanta, vehiculele folosite in transportul public, dar si masinile care apartin persoanelor cu handicap si sunt adaptate handicapului sa fie scutite de la plata oricarei taxe. Senatorul spune insa ca de exemplu rovinieta pentru 7 zile nu are cum sa depaseasca 50-60 de mii de lei. in primele 4 luni ale anului, s-au strans 3,2 mii miliarde lei.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.