Primaria Capitalei a aprobat ieri, la in jurul orei 12.30, marsul solicitat de organizatia de orientare homosexuala "Accept", astfel ca evenimentul va avea loc maine, intre orele 18.15 si 19.15, pe traseul Piata Unirii - Parcul Tineretului. Dumitru S
Primaria Capitalei a aprobat ieri, la in jurul orei 12.30, marsul solicitat de organizatia de orientare homosexuala "Accept", astfel ca evenimentul va avea loc maine, intre orele 18.15 si 19.15, pe traseul Piata Unirii - Parcul Tineretului. Dumitru Stanescu, secretarul general al municipiului Bucuresti, ne-a declarat ca refuzul municipalitatii de a autoriza o astfel de manifestare a fost justificat, la sfarsitul saptamanii trecute, de faptul ca efective importante de jandarmi au fost deja angajate sa asigure ordinea publica in acelasi interval de timp, la mai multe obiective: doua meciuri de fotbal, Festivalul Tuborg si Festivinum. "Vreau sa precizez ca am tratat problema cu toata responsabilitatea, si nu cu spatele. Nu am fost impotriva organizarii unui asemenea mars, dar trebuie sa va spun ca a fost nevoie sa facem apel la Directia de Jandarmerie pe tara, pentru a ne acorda sprijin. Pe de alta parte, reprezentantii asociatiei "Accept" nu stiu nici in acest moment cati participanti vor avea la mars; ei au estimat, initial, ca intre 100 si 500, apoi au scazut numarul la 100 - 200. Ei, de fapt, incearca sa se cunoasca intre ei", ne-a argumentat Stanescu.
Partidul Conservator (PC) al lui Dan Voiculescu(foto) va organiza, tot maine, un mars al normalitatii, actiune care se doreste a fi o contrareactie la parada gay. Cu toate acestea, liderii PC sustin ca actiunea fostilor umanisti nu are nici o legatura cu parada amintita, PC dorind doar sa sustina valorile asumate in doctrina partidului: familia, crestinismul si normalitatea in societate. In consecinta, reprezentantii PC vor marsalui, de la ora 11.00, de la Mitropolie pana la Cismigiu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.