Reprezentantii Ministerului Muncii Solidaritatii Sociale si Familiei impreuna cu partenerii sociali au dezbatut punctele in divergenta ramase de clarificat in Comisia tehnica pentru modificarea Codului muncii, in cadrul negocierilor tripartite. Singu
Reprezentantii Ministerului Muncii Solidaritatii Sociale si Familiei impreuna cu partenerii sociali au dezbatut punctele in divergenta ramase de clarificat in Comisia tehnica pentru modificarea Codului muncii, in cadrul negocierilor tripartite. Singurul punct care nu fusese solutionat pana spre sfarsitul zilei de miercuri a fost cel legat de limitarea numarului de salariati dintr-o intreprindere pentru a stabili un regulament de ordine interioara. Reprezentantii Consiliului IMM au sustinut ca nu este normal ca pentru intreprinderile foarte mici sa existe obligativitatea stabilirii unui Regulament de ordine interioara, in timp ce reprezentantii partenerilor sociali doresc instituirea obligativitatii unui astfel de regulament, indiferent de numarul de salariati din societatea respectiva.
Negocierile dintre partenerii sociali s-au concretizat si in reducerea perioadei pentru concedierile colective, de la 45 de zile la 30 de zile, la solicitarea patronatelor. De asemenea, partenerii sociali au stabilit ca angajatorii nu pot face noi angajari timp de noua luni pe locurile de munca ale salariatilor concediati. Prin consens au fost stabilite si procedurile de concediere pentru necorespundere profesionala. In acest sens s-a decis ca pentru intreprinderile in care sunt mai mult de 21 de salariati trebuie sa existe o procedura de evaluare prevazuta in Contractul colectiv de munca, iar in cazul in care societatea are mai putin de 21 de salariati, conditiile de concediere trebuie stipulate intr-un regulament de ordine interioara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.