Spitalul de Urgente Oftalmologice a primit ieri mostre de ace infectate, a declarat pentru Rompres, directorul unitatii, conf. dr. Monica Pop. In cursul diminetii, reprezentantul firmei Superfood Company SRL din comuna Pantelimon a venit la spital cu
Spitalul de Urgente Oftalmologice a primit ieri mostre de ace infectate, a declarat pentru Rompres, directorul unitatii, conf. dr. Monica Pop. In cursul diminetii, reprezentantul firmei Superfood Company SRL din comuna Pantelimon a venit la spital cu mostre de ace si seringi, a spus Monica Pop. "Dupa cele intamplate la Spitalul "Sfanta Maria" am decis sa facem un supracontrol la produsele pe care le primim in urma licitatiilor electronice", a explicat conf. dr. Pop. In virtutea acestei decizii, cel care face achizitiile produselor si directorul economic al spitalului au trimis acele si seringile la laborator. Analizele au evidentiat ca cele doua tipuri de ace sunt infectate cu coci. In schimb, seringile primite ca mostre nu erau infectate. Directorul spitalului a anuntat Sanepidul, Directia de Sanatate Publica si Ministerul Sanatatii si a incercat sa contacteze firma, pentru a renunta la comanda, dar nu a raspuns nimeni la telefon. In opinia directorului Spitalului de Oftalmologie ar trebui sa existe un singur loc unde sa fie sesizate situatii de acest gen. Probele vor fi trimise si la Institutul "Ion Cantacuzino". "Este o crima ceea ce se intampla. Un astfel de ac poate transmite o infectie si in cazul oftalmologiei astfel de infectii sunt foarte grave, putand duce la pierderea ochiului", a declarat Monica Pop. Comanda facuta la firma castigatoare a licitatiei electronice Superfood Company SRL era pentru 3.600 de ace de doua tipuri si seringi. Comanda a fost respinsa, urmand sa se faca, urgent, o alta comanda, la o alta firma. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.