Finala UEFA Chamipons League de la Istanbul, dintre AC Milan si Liverpool FC, incheiata cu victoria "cormoranilor", a aratat cea mai frumoasa fata posibila a fotbalului. Rasturnare de scor incredibila, suporteri fericiti si agonizati pe parcursul a m
Finala UEFA Chamipons League de la Istanbul, dintre AC Milan si Liverpool FC, incheiata cu victoria "cormoranilor", a aratat cea mai frumoasa fata posibila a fotbalului. Rasturnare de scor incredibila, suporteri fericiti si agonizati pe parcursul a mai mult de 120 de minute, goluri spectaculoase, eleganta unor antrenori care stiu sa primeasca cu demnitate atat infrangerea cat si victoria, si, nu in ultimul rand, niste jucatori magnifici. Dupa primele 45 de minute, Liverpool era in infern, iar calvarul putea continua. Milanul incepuse meciul in forta si deschisese scorul in primul minut prin veteranul Maldini. Trupa lui Ancelotti controla mijlocul terenului fara probleme, in timp ce Liverpool arata debusolata, fara perspective, gata sa fie macelarita de "diavol". Doua pase magistrale semnate de Kaka si Sevcenko, cu un Crespo perfect la finalizare, au completat o repriza mizerabila pentru "cormorani". Ceea ce a urmat dupa pauza poate fi descris, dar nu explicat. Condusi de fantasticul lor capitan, Steven Gerrard, "rosii" au avut sase minute in care au intors rezultatul in fata uneia dintre cele mai bune aparari din lume. Gerrard, Smicer si Alonso au marcat pentru Liverpool, iar cei 40.000 de englezi prezenti pe stadion si-au impulsionat favoritii cantand "You'll never walk alone", imnul "cormoranilor". Obositi, jucatorii lui Liverpool s-au retras, dar sansa nu a fost de partea Milanului. Italienii au avut cateva ocazii monumentale, Sevcenko neizbutind sa-l invinga in prelungiri pe Dudek din patru metri, intr-o faza in care polonezul era culcat la pamant. Loviturile de departajare au continuat suspansul dramei, cu Dudek in rolul de vedeta principala. Portarul lui Liverpool a inceput sa danseze pe linia portii intr-un ritm dement, dar eficient. Consecinta, Serginho, Pirlo si Sevcenko, cei mai buni executanti ai Milanului, au ratat, iar stadionul s-a prabusit sub bucuria "alb-rosie".
Gerrard ramane pe "Anfield Road"
Consecinta imediata a castigarii trofeului de catre Liverpool este faptul ca Steven Gerrard, capitanul si simbolul lui Liverpool in ultimii ani, va juca in continuare pe "Anfield Road". Mijlocasul talismanic al "cormoranilor" a fost curtat intens de Chelsea si de Real Madrid, iar mediocritatea in care se zbateau "rosii" parea sa-l indeparteze de echipa pe care a sustinut-o de mic. "Ne vom aseza la masa, vom discuta si vom lua o decizie. Dar cum as putea parasi pe Liverpool dupa o noapte cum a fost cea de aseara sau toate celelalte din UEFA Champions League", a declarat Gerrard, care a promis ca va fi un jucator si mai puternic in sezonul urmator. Capitanul lui Liverpool a dedicat victoria de la Istanbul fanilor, despre care a spus ca sunt cei mai entuziasti din lume. De altfel, dupa terminarea partidei, orasul de la Bosfor a fost inundat de bucuria fanilor englezi, care au cantat pana dimineata succesul magnific al trupei antrenate de Benitez. In aceeasi ordine de idei, trebuie amintita si lipsa unor incidente majore intre fani, desi atat englezii, cat si turcii sau italienii nu duceau lipsa de referinte negative.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.