Dramatism este cuvantul care caracterizeaza cel mai bine o finala de cupa europeana in care joaca o echipa britanica.
Dupa succesul incredibil inregistrat in 1999 de Manchester United in fata nemtilor de la Bayern München, cand, in minutele
Dramatism este cuvantul care caracterizeaza cel mai bine o finala de cupa europeana in care joaca o echipa britanica.
Dupa succesul incredibil inregistrat in 1999 de Manchester United in fata nemtilor de la Bayern München, cand, in minutele de prelungiri, echipa britanica a reusit sa intoarca rezultatul, marcand doua goluri, miercuri seara, Liverpool a scris la Istanbul o noua pagina in istoria fotbalului, castigand trofeul, desi la pauza erau condusi cu 3 la 0.
Galvanizati la pauza de antrenorul spaniol Rafa Benitez, noii eroi de pe Anfield Road au demonstrat inca o data, daca mai era nevoie, ca, pentru echipele engleze, meciul dureaza cel putin 90 de minute, si au revenit spectaculos in numai sase minute. Condusi impecabil de capitanul Steven Gerrard, care a anuntat deja ca nu va pleca de la Liverpool la Chelsea sau Real Madrid, cormoranii au rezistat apoi atacurilor echipei italiene, care parca nu s-a mai dezmeticit pana in final, avand si ajutorul portarului Jerzy Dudek, plasat de presa britanica pe lista jucatorilor care vor pleca de la Liverpool in vara. Dupa doua parade incredibile in fata lui Shevcenko, Dudek a mai reusit sa apere si doua penalty-uri, devenind eroul finalei. In urma succesului inregistrat miercuri, echipa condusa de Rafa Benitez a egalat performanta lui Jose Mourinho, castigand doi ani la rand Cupa Uefa si Liga Campionilor, cel din urma trofeu urmand a fi gazduit pentru eternitate de Anfield Road, fiind cea de-a cincea cupa castigata de Liverpool in istorie.
Suparata parca pe faptul ca va trebui sa scoata bani din vistierie pentru a comanda o alta cupa, UEFA a anuntat in aceeasi seara ca nu va schimba regulamentele in vigoare pentru editia 2005/2006 a L.C, pentru ca echipa britanica sa isi poata apara trofeul.
"Regulile sunt clare. Nu depinde de noi, ci de Federatia Engleza de Fotbal (FA), care trebuie sa aleaga daca Everton (n.r. - Everton ocupa locul patru in clasamentul campionatului englez) participa sau nu in Liga Campionilor", a declarat, joi dimineata, directorul de comunicare al UEFA, William Gaillard, pentru postul BBC Radio Five.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.