Gheorghe Popa, presedintele executiv al Federatiei Miscare-Comercial, a anuntat ca in cursul zilei de ieri s-a luat decizia declansarii grevei generale in societatile CFR in perioada 8-15 iunie. Potrivit liderului sindical, intre 8-15 iunie, toate tr
Gheorghe Popa, presedintele executiv al Federatiei Miscare-Comercial, a anuntat ca in cursul zilei de ieri s-a luat decizia declansarii grevei generale in societatile CFR in perioada 8-15 iunie. Potrivit liderului sindical, intre 8-15 iunie, toate trenurile isi vor inceta activitatea intre orele 7,00-15,00.
Se va asigura o treime din activitatea pe calea ferata, conform legii. Ieri, federatiile sindicale din CFR asteptau intrevederea cu ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, pentru a anunta hotararea pe care au luat-o si a face o ultima incercare de dezamorsare a conflictului de munca.
"In aceste trei zile vom asigura serviciile esentiale de transport pe calea ferata. La inceputul acestei saptamani, mai precis luni, sindicatele din feroviar au avut o intalnire cu reprezentantii din Ministerul Transporturilor, dar nu am ajuns la o intelegere care sa ne faca sa renuntam la protestul nostru. La aceasta ora (n.n. - ieri) sindicatele discuta cu ministrul Transporturilor. Noi suntem dispusi la negocieri si acum, dar si pe parcursul grevei generale. Nu solicitam bani de la bugetul de stat, ci vrem o majorare a fondului de salarii din bugetul Companiei Cailor Ferate", ne-a declarat Gheorghe Popa, vicpresedintele Federatiei Miscare-Comercial.
La jumatatea acestei luni, in zilele de 12, 13 si 14 mai, toti angajatii din caile ferate programasera o greva generala de trei zile, dar protestul a fost amanat din cauza inundatiilor grave din vestul tarii.
La acea data, Molea spunea ca, in 23 mai, va avea loc un consiliu in cadrul caruia vor stabili data grevei generale. Acest consiliu trebuia sa aiba loc dupa o intalnire cu ministrul Dobre, programata pentru 20 mai. Intalnirea a fost amanata pentru inceputul saptamanii, dar nici de aceasta data ministrul nu a putut fi prezent la negocieri, trimitandu-si un delegat.
Sindicalistii feroviari cer salarii mai mari cu 10,7 la suta, tichete de masa si conditii civilizate pentru muncitori (precum asigurarea apei curente la locul de munca).

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.