Cazul Hayssam continua sa tulbure apele in PSD. Dupa ce presedintele Mircea Geoana a anuntat ca vor fi analizate toate aspectele intrarii si implicarii sirianului in PSD, filiala Bucuresti s-a simtit lezata si a contraatacat ieri spunand ca la mijloc

Cazul Hayssam continua sa tulbure apele in PSD. Dupa ce presedintele Mircea Geoana a anuntat ca vor fi analizate toate aspectele intrarii si implicarii sirianului in PSD, filiala Bucuresti s-a simtit lezata si a contraatacat ieri spunand ca la mijloc sunt doar "motive de imagine".
Raspunsul pesedistilor bucuresteni este doar o etapa in lupta surda intre Mircea Geoana si filiala care l-a dat jos anul trecut, in lipsa, din functia de presedinte executiv.
Una din primele declaratii ale lui Geoana dupa instalarea la sefia PSD s-a referit chiar la acel moment si a transmis Organizatiei Bucuresti si sefului ei, Dan Ioan Popescu, ca are "memoria lunga".
Iar acum Geoana profita si de "fierbintele" caz Hayssam pentru a mai da o lovitura pesedistilor din Capitala prin intermediul Comisiei de Integritate Morala si Arbitraj condusa de Cristian Diaconescu.
In replica, PSD Bucuresti, prin intermediul unui comunicat de presa, saluta initiativa politica a presedintelui PSD Mircea Geoana si a Comisiei de Integritate Morala si Arbitraj de a verifica contactele pe care membri ai partidului le-au avut de-a lungul vremii cu oameni de afaceri controversati, fie ca acestia au fost sau nu membri ai PSD. Aceasta fraza diplomatica este insa urmata de replici mult mai dure transmise catre conducerea centrala.
Dupa ce se lauda cu faptul ca a fost prima organizatie care a luat masuri in ceea ce-l priveste pe omul de afaceri Omar Hayssam, excluzandu-l din partid, filiala bucuresteana tine sa se declare "dezamagita" de politizarea excesiva a cazului Omar Hayssam, "din motive care nu tin nici de moralitate, nici de dorinta de primenire a partidului, ci mai mult din motive de imagine".
Potrivit comunicatului, ultimul lucru de care pot fi acuzati membrii organizatiei de Bucuresti este acela ca au fost colegi cu unul sau altul dintre cei a caror moralitate a adus grave atingeri imaginii si credibilitatii PSD in ansamblu.
Documentul nu contine insa nici o referire la cei care l-au adus pe Hayssam in PSD sau care au avut legaturi de afaceri sau de alt fel cu acesta, adica exact aceia care vor fi audiati de comisia lui Diaconescu.

Rus da vina pe Talpes

Daca PSD Bucuresti nu pare sa considere ca exista in randurile sale vreun vinovat, in schimb vicepresedintele Ioan Rus a gasit un responsabil, bineinteles ca din afara partidului. Abia plecat din PSD, Ioan Talpes a fost acuzat ieri de Rus ca a avut informatii despre "suspiciuni" legate de mai multe persoane, printre care si Omar Hayssam.
"Daca domnul Talpes ma tot obliga sa-mi aduc aminte, pot sa spun ca noi am trimis catre CSAT si catre domnul Talpes, personal, o adresa in care informam asupra unor suspiciuni, legate de activitati ilegale, iar pe acel tabel se afla si Omar Hayssam", a declarat fostul ministru de interne.
Rus a specificat ca adresa respectiva trimisa catre CSAT intra si in atentia consilierului prezidential, care se ocupa de securitate, adica exact Talpes.
El a adaugat ca nu stie daca adresa trimisa de catre Ministerul de Interne a fost un raspuns la o solicitare venita dinspre Cotroceni sau facea parte din activitatea curenta a acestui minister.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.