Chiar daca isi petrec mai mult de jumatate din timp la Bucuresti, la Parlament, la Guvern sau prin prefecturi, alesii isi fac timp si pentru familie si pentru animalutele pe care le au acasa. si, mai mult, isi fac timp nu numai sa le alinte, dar chia
Chiar daca isi petrec mai mult de jumatate din timp la Bucuresti, la Parlament, la Guvern sau prin prefecturi, alesii isi fac timp si pentru familie si pentru animalutele pe care le au acasa. si, mai mult, isi fac timp nu numai sa le alinte, dar chiar sa le duca la concursuri de frumusete. Deputatul PSD de Braila Mihai Tudose se mandreste nevoie mare cu catelul sau, pe care il cheama Tano Carridi si reprezinta cu mandrie in Romania o rasa englezeasca: Bobtail (ciobanescul englez). Deputatul este incantat ca la noi exemplarele din aceasta rasa sunt rare, adica undeva in jur de 14, numai ca din aceasta cauza are si o problema: pentru a-i gasi nevasta lui Tano, ar trebui sa mearga pana la Budapesta, unde se afla cea mai apropiata femela non-sangvina. Dar "excursia" de petit nu s-a tinut, asa ca Tano s-a "insurat" cu o ciobaneasca mioritica, "copiii" fiind un fel de "butelii cu blana", povesteste deputatul Mihai Tudose.
Tano a castigat pana acum toate concursurile la care l-a dus familia Tudose si nu s-a suparat deloc, fiind indragostit de mersul cu masina. Acum, Tano va participa si la un concurs international, ca sa isi completeze palmaresul. Avand acte venite inclusiv din New York, provenind dintr-o familie de ciobanesti englezesti ultra-celebra si premiata, Tano e un adevarat lord englez, sustine Mihai Tudose. "Nu fura, nu cerseste, asculta. Cu pisicile, insa, e o alta problema", a mai spus Tudose.
si alti catei sunt privilegiati. Brutus si Linda sunt doi caini cu "bafta": primul a ajuns in curtea ministrului agriculturii, iar catelusa pe mainile prefectului de Suceava.
Cei doi mandri proprietari scot acum animalele "pe strasse", sa le admire lumea. Linda este o maidaneza de 1,6 ani, pe care prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a luat-o pur si simplu de pe strada, cu gandul ca si alti bucovineni ii vor urma exemplul.
"Am adoptat-o acum un an, iar acum este ca o printesa. Am luat-o cu mine peste tot prin judet, chiar si la conferintele de presa", ne-a declarat mandru prefectul Onofrei.
La randul sau, ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, s-a "pricopsit" cu Brutus acum 5 ani, cand era un pui, iar acum este mai mare decat o oaie.
"Cineva a otravit cainele familiei si am fost nevoit sa merg in toiul noptii sa caut altul pentru ca sotia si copiii mei sufereau foarte mult. Le-am adus acasa un ciobanesc mioritic, din parinti medaliati, care a fost imediat adoptat de toata familia. Cred ca si Brutus ne-a adoptat pe noi pentru ca simte masina cand sunt inca departe, in intersectie", ne-a declarat ministrul.
Cei doi bucovineni isi scot cainii pe strada pe 12 iunie, la zilele orasului Gura Humorului, iar prefectul de Suceava vine si cu 14 cai frumosi, de rasa, cu care va dota politia comunitara, pentru patrularea zonelor dificile de munte.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.