Recolta de cereale din 2004 obtinuta in regiunea ucraineana Odessa a fost in mod deliberat "umflata" cu aproximativ 25%, echivalentul a 900.000 de tone, a declarat, miercuri, pentru agentia de presa Unian guvernatorul regiunii, Vasil Tsusco, transmit
Recolta de cereale din 2004 obtinuta in regiunea ucraineana Odessa a fost in mod deliberat "umflata" cu aproximativ 25%, echivalentul a 900.000 de tone, a declarat, miercuri, pentru agentia de presa Unian guvernatorul regiunii, Vasil Tsusco, transmite Mediafax.
Tsusco a afirmat ca administratia fostului presedinte Leonid Kucima a fortat firmele private sa raporteze recolte mai mari decat in realitate.
"Nu avem pamant pentru a cultiva asemenea cantitati", a adaugat oficialul.
Conform datelor oficiale, in regiunea Odessa a fost obtinuta o recolta record de 3,647 milioane de tone, ceea ce reprezinta aproximativ 9% din totalul national de 41,8 milioane de tone de cereale obtinute anul trecut. In replica, fosta administratie Kucima a sustinut ca cifrele sunt reale.
Analistii considera ca autoritatile regionale au majorat cantitatile declarate pentru a-si pastra posturile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.