Contractul Romaniei cu EADS privind lucrarile de realizare a sistemului integrat de securizare a frontierei va fi rediscutat, a anuntat ieri ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Comisia Europeana a cerut Ministerului de Interne ca pr
Contractul Romaniei cu EADS privind lucrarile de realizare a sistemului integrat de securizare a frontierei va fi rediscutat, a anuntat ieri ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Comisia Europeana a cerut Ministerului de Interne ca programele PHARE si alte finantari ale UE acordate Romaniei pentru pregatirea frontierei in vederea aderarii sa nu se suprapuna peste programele care urmau sa fie realizate de EADS. "Comisia Europeana a avut rezerve fata de modul de incheiere a contractului si potentiale suprapuneri cu fonduri europene pentru aceleasi obiective", a precizat Blaga. El a mai spus ca EADS a acceptat propunerile Guvernului de rediscutare a contractului deoarece acele suprapuneri ar fi fost, pentru moment, de aproximativ 106 milioane de euro. De asemenea, EADS a acceptat ca suma totala pentru lucrarile, bunurile si serviciile livrate sa constituie efectiv valoarea contractului. "In acest contract nu era prevazuta nici o investitie in infrastructura, cladiri, cai de acces etc. Saptamana viitoare vom lua contractul si vom vedea valoarea exacta la care se ridica. Oferta initiala era de 650 de milioane de euro,", a mai spus Blaga. Romania va trebui sa asigure 2050 km de frontiera in vederea aderarii la UE. Tara noastra are cea mai mare frontiera a UE dupa frontiera Finlandei cu Rusia. Uniunea Europeana va acorda pentru modernizarea sistemului de securizare a frontierei 260 de milioane de euro (Schengen II) si inca 160 de milioane de euro prin programe PHARE.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.