Cea de-a VI-a editie a programului "Bursele JTI pentru Jurnalisti" a fost deschisa oficial de Fundatia Freedom House ieri, cu ocazia unei conferinte de presa, in cadrul programului Global Compact Romania. Programul, finantat de catre JTI Romania, isi
Cea de-a VI-a editie a programului "Bursele JTI pentru Jurnalisti" a fost deschisa oficial de Fundatia Freedom House ieri, cu ocazia unei conferinte de presa, in cadrul programului Global Compact Romania. Programul, finantat de catre JTI Romania, isi propune sa sprijine procesul de formare a jurnalistilor romani, prin organizarea unui stagiu de pregatire de opt saptamani in cadrul unor organizatii mass-media din Statele Unite. Cristina Guseth, directorul Freedom House, a declarat ca, in fiecare an, doar trei jurnalisti romani pot beneficia de acest program de formare, ei trebuind sa indeplineasca anumite criterii de selectie. Programul este deschis jurnalistilor specializati in domeniile economic, politic sau social, cu o experienta de cel putin trei ani, avand varsta maxima de 35 de ani, a precizat Cristina Guseth. Preselectia candidatilor se va face pe baza portofoliului, iar selectia pe baza unui interviu. Dosarul de inscriere va contine un CV, formular de inscriere, fotografie tip pasaport, portofoliu (trei materiale de presa relevante pentru domeniile anuntate) si trei scrisori de recomandare. De-a lungul celor cinci editii desfasurate de la inceputul programului, 21 de jurnalisti romani au beneficiat de pregatirea oferita de institutiile de presa americane. (E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.