Comisia de Disciplina a FRF i-a convocat pentru aceasta dimineata pe reprezentantii cluburilor Steaua, Dinamo si Rapid, pentru a opri razboiul verbal declansat in ultimele saptamani, cand cele trei grupari s-au acuzat reciproc de blaturi in acest fin
Comisia de Disciplina a FRF i-a convocat pentru aceasta dimineata pe reprezentantii cluburilor Steaua, Dinamo si Rapid, pentru a opri razboiul verbal declansat in ultimele saptamani, cand cele trei grupari s-au acuzat reciproc de blaturi in acest final incins de campionat. Dupa minunea de meci de la Istanbul, suporterii romani sunt readusi in mocirla fotbalului pentru ceea ce se anunta un nou spectacol de doi bani, incheiat cu pupaturi si cu scuze formale. Din Ghencea au fost chemati Gigi Becali si Valeriu Argaseala, "cainii" vor fi reprezentati de directorul executiv Cristi Borcea si de administratorul delegat Cornel Dinu, in timp ce partea alb-visinie va fi constituita din antrenorul Razvan Lucescu si de presedintele Dinu Gheorghe. Convocarea la comisia prezidata de Doru Viorel Ursu, revenit dupa demisia de o saptamana, este urmarea unei plangeri depuse de Dinamo, care a solicitat public pedepsirea lui Gigi Becali si a lui Razvan Lucescu, cei care au pus sub semnul intrebarii corectitudinea cu care jucatorii de la Apulum si de la Otelul si-au aparat sansele in ultimele doua meciuri jucate de "caini" in campionat. Gigi Becali a fost cel mai vehement, sustinand in mod repetat ca insusi Cristi Borcea l-a asigurat ca Dinamo are aranjate ultimele patru jocuri din campionat. In plus, boss-ul din Ghencea a lasat destul de clar sa se inteleaga ca FCM Bacau nu a jucat la adevarata sa valoare in meciul cu Steaua datorita relatiei speciale dintre el si Dumitru Sechelariu. In emisiunea "Fanatik Show", de la Prima TV, Becali a spus raspicat ca nu mai este prieten cu Gino Iorgulescu pentru ca echipa condusa de acesta, FC National, "a jucat cu rautate impotriva Stelei" si a amenintat ca nu va mai vorbi cu Olaroiu daca "Poli" Timisoara arata determinare in Ghencea, in ultima etapa. De asemenea, patronul ros-albastrilor le-a cerut fanilor banateni sa puna presiune pe echipa lor, pentru ca aceasta sa nu castige si sa faca titlul cadou rivalei de moarte a amandurora, Dinamo. In fine, Gigi a afirmat ca se gandeste serios sa plateasca sute de mii de dolari celor doua echipe pe care Steaua urmeaza sa le intalneasca in aceste ultime doua etape, FC Brasov si "Poli" Timisoara, pentru a-si asigura doua victorii care ar aduce titlul in Ghencea. Lejeritatea cu care Becali a aruncat aceste afirmatii l-ar putea costa o amenda, suma maxima prevazuta de regulament fiind 5000 de dolari. O eventuala suspendare nu l-ar afecta absolut deloc pe patronul Stelei, fiindca el oricum nu obisnuieste sa reprezinte clubul in relatia cu LPF si FRF. Ar fi totusi o situatie aparte ca Becali sa fie suspendat, conducerea Stelei ramanand in acest fel in mainile lui Valeriu Argaseala, intrucat si Mihai Stoica, presedintele executiv al ros-albastrilor, este pedepsit de Comisia de Disciplina pentru un an, decizie dictata spatamana trecuta ca urmare a pumnului primit de un suporter stelist de la Meme.
R. Lucescu risca suspendarea
Cel mai expus in acest scandal este Razvan Lucescu, antrenorul Rapidului. Dupa afirmatiile privind corectitudinea adversarelor lui Dinamo, facute destul de fatis, tanarul tehnician a comentat dur si plangerea depusa de "caini" la LPF. "Este un tupeu formidabil ce fac ei, cu atat mai mult cu cat, zilele trecute, au provocat si niste atacuri violente, jignitoare la adresa unor persoane", a spus Lucescu jr. Pentru vorbele sale, antrenorul Rapidului ar putea iesi cel mai afectat din acest scandal, el fiind in pericol sa fie suspendat si, dat fiind faptul ca este recidivist, va primi cel putin trei etape, adica si-ar conduce din tribuna echipa la ultimele doua jocuri din campionat, vitale pentru ocuparea locului trei, care, in actuala configuratie a clasamentului, aduce giulestenilor participarea in Cupa UEFA. Cu mustrari sau alte forme parintesti de sanctionare vor scapa mai mult ca sigur Dinu Gheorghe si Cristi Borcea, care au evitat sa acuze pe fata, multumindu-se cu aluzii si cu traditionalele mistouri. Va fi interesant de vazut cum va explica aceasta Comisie de Disciplina de ce nu i-a convocat si pe alti oameni din fotbal pentru a explica gesturi si vorbe cam din aceeasi perioada.
Spre exemplu, Sorin Cartu, care a plecat de pe banca lui FC Arges in pauza meciului pierdut de echipa sa la Bistrita, sau Marian Bondrea, fostul antrenor al Universitatii, care a afirmat ca dupa partida pierduta de olteni cu 1-2 in fata lui Apulum, in ultima etapa, a fost abordat de un conducator al ardelenilor care i-a multumit pentru cele trei puncte. Ca sa nu mai vorbim de Ioan Ovidiu Sabau, antrenorul divizionarei B Gaz Metan Medias, care a spus ca "in Romania de astazi, ma refer la fotbalul din Divizia B, nu poti sa joci corect si nici nu cred ca se va juca vreodata". Oricum, indiferent de deciziile care se vor dicta astazi, licitatia pentru ultimele etape va continua si cine va cotiza mai mult se va bucura la final. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.