Geniul tactic din spatele lui Liverpool, Rafa Benitez, a declarat dupa victoria echipei sale ca este cea mai frumoasa zi din cariera sa. "La pauza am stiut ca trebuie sa schimbam lucrurile. Am decis sa folosim trei fundasi, iar cum Finnan era usor ac
Geniul tactic din spatele lui Liverpool, Rafa Benitez, a declarat dupa victoria echipei sale ca este cea mai frumoasa zi din cariera sa. "La pauza am stiut ca trebuie sa schimbam lucrurile. Am decis sa folosim trei fundasi, iar cum Finnan era usor accidentat, el a iesit. Primul nostru gol a schimbat lucrurile. Atunci am inceput sa credem. Dupa al doilea gol am avut suporterii alaturi de noi si a fost mult mai usor. In fotbal este probabil cea mai frumoasa zi din viata mea. Avand in vedere ca am fost condusi cu 3-0, cred ca jucatorii au fost fantastici. La pauza le-am spus ca daca ei cred in victorie, atunci o pot obtine", a afirmat Benitez, care a reusit perfomanta de a castiga consecutiv Cupa UEFA si UEFA Champions League, cu doua echipe diferite. Carlo Ancelotti, antrenorul lui AC Milan, a calificat drept ciudat meciul cu Liverpool, apreciind ca formatia engleza a avut "sase minute nebune", care au fost fatale italienilor. "A fost un meci ciudat. Am jucat bine, dar ei au avut sase minute nebune care ne-au fost fatale. A fost o finala minunata, pe care nu meritam sa o pierdem. Ne acceptam infrangerea si sunt mandru de jucatorii mei", a spus Ancelotti, care nu si-a putut explica revenirea echipei Liverpool de la scorul de 3-0. Antrenorul italian considera ca AC Milan a jucat mai bine miercuri seara la Istanbul. "Am facut tot ce s-a putut. Cei mai buni executanti de penalty-uri ai nostri au ratat, insa la loviturile de departajare este mereu o loterie. Milan merita sa castige un trofeu in acest sezon. Am fost mai buni, dar uneori lucrurile nu sunt asa cum te astepti", a afirmat Ancelotti. Silvio Berlusconi, patronul lui AC Milan si premierul Italiei, s-a aratat dezamagit de infrangerea echipei sale. "Fotbalul este ca politica, esti aproape de victorie, dar iti scapa printre degete", a declarat Berlusconi. "Liverpool a marcat trei goluri stranii din trei faze la poarta. Noi am avut ocaziile mai mari pe fondul unui joc mai bun. Este cu adevarat pacat sa pierzi in acest fel", a spus premierul Italiei care a anuntat ca nu-l va demite pe Ancelotti. De partea cealalta, Tony Blair, premierul britanic si sustinator al lui Newcastle, i-a felicitat pe "cormorani". "Intreaga tara este mandra de voi. Incredibil. Stralucitor!", a caracterizat Blair partida. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.