Standard&Poor's a revizuit, ieri, in sens pozitiv, calificativul pentru datoriile pe termen lung acordat municipalitatii Bucuresti, de la "BB" la "BB plus", cu perspectiva stabila, informeaza un comunicat al agentiei de evaluare financiara, citat
Standard&Poor's a revizuit, ieri, in sens pozitiv, calificativul pentru datoriile pe termen lung acordat municipalitatii Bucuresti, de la "BB" la "BB plus", cu perspectiva stabila, informeaza un comunicat al agentiei de evaluare financiara, citat de Mediafax. "Revizuirea a avut in vedere imbunatatirea gestiunii datoriilor orasului, accelerarea implementarii investitiilor atat de necesare in infrastructura, precum si imbunatatirea vietii economice sustinuta de angajamentul noului Guvern pentru efectuarea de reforme. Acesti factori vor conduce la majorarea veniturilor orasului", a declarat analistul S&P Felix Ejgel. Potrivit agentiei, calificativul este sustinut de pozitia strategica a Bucurestiului ca si capitala a Romaniei, executiile bugetare echilibrate, precum si sprijinul primit de autoritatile locale de la sistemul guvernamental. Pe de alta parte, factori care afecteaza negativ ratingul sunt flexibilitatea financiara redusa -determinata partial de necesarul ridicat de investitii in infrastructura - precum si estimarile privind cresterea rapida a datoriilor denominate in valuta si necesitatea cresterii transparentei. Reprezentantii agentiei de evaluare apreciaza ca dezvoltarea continua a economiei si infrastructurii orasului va genera venituri mai mari la bugetul local. In plus, fluxurile asteptate de fonduri de la UE si bugetul central vor permite municipalitatii sa atenueze problema datoriilor si sa aiba un buget stabil dupa 2007. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.