APEL - Serviciul de Formare-Integrare Profesionala, program autonom initiat de Fundatia Parada in anul 2001, s-a extins si in Timisoara cu sprijinul financiar al Fundatiei Unidea si suportul bancii UniCredit Romania. Acest serviciu, se adreseaza tine
APEL - Serviciul de Formare-Integrare Profesionala, program autonom initiat de Fundatia Parada in anul 2001, s-a extins si in Timisoara cu sprijinul financiar al Fundatiei Unidea si suportul bancii UniCredit Romania. Acest serviciu, se adreseaza tinerilor in dificultate, cu varsta intre 16-29 de ani aflati in cautarea unui loc de munca. Principalul obiectiv al programului este reducerea fenomenului somajului si a excluderii socio-profesionale in randul tinerilor, APEL propunandu-se ca o interfata intre institutii publice si organizatii ce au in grija tineri si reprezentanti ai mediului de afaceri. Franco Aloisio, presedintele APEL, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca serviciile oferite tinerilor se vor axa in special pe informare si consiliere privind piata muncii, sustinere financiara pentru calificare, cat si mediere in vederea angajarii. Cursurile de formare profesionala se vor face in functie de doleantele tinerilor, astfel incat sa existe un echilibru intre cerere si oferta. APEL colaboreaza cu Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, cu Autoritatea Nationala pentru Tineret, cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului, cu Serviciul de Protectie a Victimelor si Reintegrare Sociala a Infractorilor de pe langa Tribunalul Bucuresti si Tribunalul Timisoara, precum si cu alte institutii publice si private. Fundatia Unidea, ce deruleaza proiecte umanitare si sociale in intreaga lume, a contribuit la dezvoltarea programului APEL cu peste 140.000 de euro pentru 2 ani de activitate in centrele din Bucuresti si Timisoara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.