Alison Hayes este o companie infiintata in anul 1962 la Nicosia, in Cipru. De atunci, compania a evoluat devenind unul dintre principalii producatori de confectii de dama din Marea Britanie. In acest moment compania este alcatuita din 5 firme, avand
Alison Hayes este o companie infiintata in anul 1962 la Nicosia, in Cipru. De atunci, compania a evoluat devenind unul dintre principalii producatori de confectii de dama din Marea Britanie. In acest moment compania este alcatuita din 5 firme, avand peste 1.200 de angajati la sediul central din Londra si in locatiile din Romania si Cipru.
Compania mama, Synek a fost infiintata in 1962, si era atunci, prima companie care producea confectii de dama destinate atat pietei cipriote, cat si exportului catre piata europeana. La sfarsitul anilor '70, compania a cunoscut un moment de maxima dezvoltare, ajungand sa detina cinci fabrici de productie in Cipru. La sfarsitul anilor '80, Synek a realizat importanta stabilirii unei relatii directe cu consumatorul final. Astfel a aparut compania Ablerose Ltd - denumita acum Alison Hayes, a carei misiune era de a stabilii legaturi directe cu agentii de retail din Marea Britanie.
Datorita cresterii accelerate a costurilor de productie pe piata din Cipru, compania a decis schimbarea bazei de productie. Aceasta decizie a dus la infiintarea companiei Alison Hayes (Romania). Alison Hayes UK a fost infiintata in 1988 sub denumirea de Ablerose, in 2002 fiind redenumita Alison Hayes (London). Cu cei 80 de angajati din productie si design, compania este in prezent unul dintre cei mai importanti producatori de confectii de dama de Marea Britanie.
Aceasta pozitie este obtinuta si datorita flexibilitatii de care da dovada fata de cererile clientilor, in ceea ce priveste designul.
Alison Hayes Romania a fost infiintata in anul 1994. Decizia de stramutare a bazei de productie in Romania a fost influentata de facilitatile pe care piata romana le ofera in domeniul textil, dar si distanta relativ mica fata de piata de destinatie (Marea Britanie). Productia a inceput prin crearea unei fabrici la Urziceni, ajungandu-se acum la un numar de 350 de angajati si o productie de 12,000 de bucati pe saptamana in doua locatii. Fabrica din Buzau a fost inaugurata in 2003, si este una dintre cele mai moderne fabrici ale companiei.
Alison Hayes si-a creat si propria companie de logistica si depozitare, AH Brittanica, care are sediul la Buzau, din 2003 preluand toate activitatile de logistica. Aici sunt depozitele de materie prima, aici este divizia de control a calitatii produsului finit, si tot de aici se si distribuie acestea catre piata britanica. Cea mai noua divizie a companiei este AH Moda, fondata in anul 2003 la Urziceni, in apropiere de fabrica de productie. Scopul sau este de a produce prototipuri pentru schitele desenatorilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.