Parlamentarii din Comisiile de buget-finante ale Senatului si Camerei Deputatilor au suspendat ieri, din lipsa de cvorum, sedinta comuna consacrata avizarii rapoartelor de executie bugetara ale SRR, SRTV si Agentiei Nationale de Presa Rompres. Sedint
Parlamentarii din Comisiile de buget-finante ale Senatului si Camerei Deputatilor au suspendat ieri, din lipsa de cvorum, sedinta comuna consacrata avizarii rapoartelor de executie bugetara ale SRR, SRTV si Agentiei Nationale de Presa Rompres. Sedinta a fost suspendata dupa ce parlamentarii au aprobat, cu 14 voturi "pentru" si 10 "impotriva", discutarea raportului SRTV fara a mai analiza raportul Curtii de Conturi care nu sosise in momentul dezbaterilor la Parlament. In urma acestui vot, parlamentarii PSD au parasit sala, declarand, prin vocea pesedistei Dorina Mihailescu, ca nu doresc sa asiste la o ilegalitate, invocand faptul ca raportul Curtii de Conturi este singurul document abilitat sa reflecte activitatea manageriala si financiara a SRTV. Parlamentarii Coalitiei s-au aratat interesati de contractul incheiat de SRTV cu firma de publicitate Arbomedia. Referindu-se la acest contract, Nicolau a precizat ca nu ii apartine, fiind incheiat in perioada premergatoare mandatului sau. Mai mult, Nicolau sustine ca a solicitat intreruperea contractului de la inceputul acestui an. Dorina Mihailescu a afirmat ca presedintele SRTV a preluat contractul cu Arbomedia, firma care "a detinut exclusivitatea cinci ani pe publicitatea TVR". La insistentele mai multor reprezentanti ai Comisiilor de buget-finante, Dorina Mihailescu a spus ca fostul patron Arbomedia este, de fapt, actualul premier Calin Popescu-Tariceanu. Premierul a fost actionar la Arbomedia acum cativa ani, iar contractul dintre aceasta companie si TVR s-a incheiat ulterior iesirii sale din firma, sustine Guvernul, in replica la afirmatiile deputatului PSD Dorina Mihailescu. Purtatorul de cuvant al liberalilor, Eugen Nicolaescu a propus aviz negativ raportului de executie financiara a SRTV, context in care Mihai Tanasescu (PSD), presedintele Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor, a provocat suspendarea discutiilor. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.