Camera de Comert Britanico - Romana (BRCC) a organizat marti o conferinta cu tema "Doing Business in U.K."
La eveniment au fost prezente firme romanesti interesate in initierea sau dezvoltarea afacerilor cu Marea Britanie.
Reprezentan
Camera de Comert Britanico - Romana (BRCC) a organizat marti o conferinta cu tema "Doing Business in U.K."
La eveniment au fost prezente firme romanesti interesate in initierea sau dezvoltarea afacerilor cu Marea Britanie.
Reprezentantii unor firme britanice renumite din domeniul consultantei pentru afaceri, investitorii au oferit detalii despre cadrul legislativ din Marea Britanie, dar si studii de caz care pot servi drept "modele de afaceri".
Presedintele Consiliului Consultativ al BRCC, Ray Breden, a trecut in revista regulile si legislatia financiara in comertul cu Marea Britanie, referindu-se la sistemul de taxe, de facilitati fiscale si de incasari a platilor.
Trecerea in revista a demonstrat ca diferentele dintre cele doua sisteme nu sunt atat de mari precum se crede, modelul britanic fiind doar mai putin complicat si oferind posibilitati de diferentiere a veniturilor.
In acelasi timp au fost prezentate potentialele pericole care ii pandesc pe investitorii romani, in cazul unei slabe cunosteri a cadrului legal si fiscal din Marea Britanie.
Oamenii de afaceri romani au putut afla conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a infiinta o companie, diferentiate pe tipurile de companii declarate in legislatia britanica.
Totodata, ei au beneficiat de consultanta in problema solutionarii eventualelor litigii, dar si de solutii pentru evitarea pierderilor posibile in urma litigiilor.
Nu in ultimul rand, cei prezenti au avut ocazia sa cunoasca detaliile mediului de afaceri londonez, prezentate de Adrian Ion, reprezentantul pentru Romania al agentiei Think London.
Aceasta agentie ofera sprijin firmelor care doresc sa isi deschida afaceri in capitala britanica. Potrivit organizatorilor, scopul acestei conferinte a fost o mai buna cunoastere a mediilor de afaceri din cele doua tari, si totodata, o oportunitate pentru cresterea investitiilor bilaterale dintre Romania si Marea Britanie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.