Marea Britanie va permite extradarea in Statele Unite ale Americii a trei fosti bancheri ai bancii NatWest, care sunt acuzati de frauda in cazul falimentului gigantului energetic Enron, transmite Mediafax. Gary Mulgrew, Giles Darby si David Bermingha
Marea Britanie va permite extradarea in Statele Unite ale Americii a trei fosti bancheri ai bancii NatWest, care sunt acuzati de frauda in cazul falimentului gigantului energetic Enron, transmite Mediafax. Gary Mulgrew, Giles Darby si David Bermingham sunt banuiti de colaborare cu o serie de membri ai conducerii companiei, inclusiv cu fostul director financiar Andrew Fastow, privind vanzarea, in anul 2000, a unei unitati a grupului energetic.
Cazul bancherilor intra sub incidenta unei legi aflate in vigoare din luna ianuarie a anului trecut, care permite transferul rapid catre SUA al persoanelor suspectate de actiuni teroriste sau frauda fiscala. Cei trei, care neaga acuzatiile, sustin ca ar trebui judecati in Marea Britanie.
Enron s-a prabusit in toamna anului 2001, cand finantatorii au aflat ca grupul avea datorii nedeclarate de miliarde de dolari. Mai mult de 20.000 de creditori au cerut in instanta daune insumate de 1.000 miliarde de dolari. Evocand decizia de extradare, BBC precizeaza ca, daca vor fi gasiti vinovati de instantele americane, bancherii respectivi sunt pasibili de pedepse cu inchisoarea de pana la 35 de ani. Ancheta ar putea dura insa pana la doi ani, timp in care ei vor ramane intr-o inchisoare federala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.