La invitatia Federatiei Romane de Fotbal si a directorului Scolii Federale de Antrenori, Mircea Radulescu, antrenorul nationalei de juniori U-19 a Olandei, Wim Koevermans, a sustinut saptamana aceasta o lectie deschisa pe stadionul din Regie, despre
La invitatia Federatiei Romane de Fotbal si a directorului Scolii Federale de Antrenori, Mircea Radulescu, antrenorul nationalei de juniori U-19 a Olandei, Wim Koevermans, a sustinut saptamana aceasta o lectie deschisa pe stadionul din Regie, despre tehnica de desfasurare a antrenamentelor cu juniori de 12-13 ani, respectiv cu cei de 18 ani.
Pe stadionul Sportului au fost prezenti circa 500 de antrenori de copii si juniori, dar si antrenori ai unor echipe din prima divizie cum ar fi Cosmin Olaroiu, Petre Grigoras si Razvan Lucescu. Koevermans a sustinut doua antrenamente cu doua grupe de juniori de varste diferite, facand in acelasi timp comentarii tehnice legate de pregatirea viitorilor fotbalisti. Diferenta specifica fata de tehnicile autohtone de antrenament a constat in faptul ca, pentru olandezi, lucrul cel mai important este invatarea juniorului, de la cele mai fragede varste, cu fisa unui post si asezarea pe teren. Astfel, spre deosebire de antrenorii nostri care pun accent pe deprinderea unor calitati tehnice individuale, batavii incearca sa-si invete juniorii tehnica necesara diverselor posturi din teren. Din aceasta conceptie tactica se trage si ideea imprimata de scoala Ajax sau de nationala Olandei, care respecta sistemul de joc al primei echipe la toate grupele de juniori. (MCZ)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.