Ieri, la Consiliul de conducere al coalitiei au luat parte toti liderii celor patru partide, inclusiv premierul Calin Popescu Tariceanu. In ultima vreme, acestia nu prea mai frecventau intrunirile coalitiei, lasandu-le reprezentantilor din esalonul a

Ieri, la Consiliul de conducere al coalitiei au luat parte toti liderii celor patru partide, inclusiv premierul Calin Popescu Tariceanu. In ultima vreme, acestia nu prea mai frecventau intrunirile coalitiei, lasandu-le reprezentantilor din esalonul al doilea misiunea de a discuta problemele organizatorice. Surse din interiorul arcului guvernamental spun ca, la intalnirea de ieri, liderii celor patru partide s-au pronuntat la unison impotriva alegerilor anticipate. Conform surselor citate, premierul Tariceanu ar fi vrut sa afle parerea celorlalti parteneri de guvernare in privinta anticipatelor, mai ales ca peste o ora urma sa se intalneasca cu presedintele Traian Basescu si voia sa aiba un mandat din partea coalitiei pe acest subiect. Tariceanu le-ar fi spus primul ca isi mentine argumentele impotriva unui scrutin inainte de termen, intrucat calendarul aderarii la Uniunea Europeana nu permite asa ceva. Cel mult, ar fi spus Tariceanu, abia dupa prezentarea Raportului de tara in privinta Romaniei, din luna noiembrie, s-ar mai putea deschide discutia pe acest subiect. Presedintele UDMR, Marko Bela, ar fi spus si el ca nici nu se poate vorbi de anticipate pana in ianuarie 2007, iar liderii PC si PD si-ar fi reafirmat si ei opinia ca un nou scrutin nu este oportun.
REMANIERE. In schimb, liderii s-au pus de acord asupra modalitatii in care se va produce o viitoare remaniere. Tariceanu a fost mandatat sa faca o evaluare a ministrilor, dupa care sa propuna partidelor inlocuirea unora dintre ei, in functie de rezultatul evaluarii. In privinta limitei de timp pana la care se va produce inlocuirea, au existat doua opinii: pe de-o parte s-a vorbit de o remaniere la sfarsitul lunii iunie, adica la finalul primelor sase luni de guvernare, iar pe de alta parte, de amanarea deciziei pana in septembrie-octombrie, adica inaintea prezentarii Raportului de tara. Surse din coalitie spun insa ca s-a preferat prima varianta. La intalnire nu s-au pronuntat nume de ministri care ar fi amenintati de schimbare, liderii coalitiei cazand de acord sa nu creasca presiunea asupra unor membri ai Executivului.

COTROCENI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.