Curtea de Conturi a Romaniei (CCR) a efectuat, in perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2005, un numar de 1.701 acte de control, in urma carora s-a constatat ca volumul pagubelor si veniturilor suplimentare stabilite pentru bugetul public national reprezi

Curtea de Conturi a Romaniei (CCR) a efectuat, in perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2005, un numar de 1.701 acte de control, in urma carora s-a constatat ca volumul pagubelor si veniturilor suplimentare stabilite pentru bugetul public national reprezinta peste 3.137 miliarde lei, potrivit unei Raportari statistice a CCR.
Cele mai multe pagube si venituri suplimentare s-au constatat la regiile si societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat (1.471,7 miliarde lei) si la institutiile publice si asimilate (1.199,6 miliarde lei).
Din totalul pagubelor si veniturilor suplimentare s-a reusit recuperarea si incasarea sumei de 303,5 miliarde lei, din care 183,4 miliarde lei de la regiile si societatile cu capital integral sau majoritar de stat si 115,3 miliarde lei de la institutiile publice asimilate.

941 de persoane vinovate sunt cu functii de raspundere

Un numar de 1.451 persoane au fost depistate ca raspunzatoare pentru pagubele aduse la bugetul statului, din care 941 sunt cu functii de raspundere.
Pentru nerespectarea prevederilor legale in ceea ce priveste gestionarea banului public, CCR a trimis un numar de 16 dosare la organele de cercetare penala, fiind incriminate 40 de persoane, din care 25 sunt cu functii de conducere.

Partide, aliante politice si asociatii din Bacau - pagube de 54,3 miliarde lei

CCR a mai facut 46 acte de control la partide, aliante politice si asociatii, in urma carora a constatat ca o parte dintre acestea au adus pagube la bugetul public national, in suma de 54,3 miliarde lei, potrivit unei Rapotari statistice a CCR. Pagubele si veniturile suplimentare au fost inregistrate la DCFU Bacau, acestea fiind incasate in totalitate, respectiv 54,3 miliarde lei. Actele de control ale CCR s-au efectuat la Bacau (9), Covasna (4), Ilfov (8) si Divizia VI privind constatarea contraventiilor (25).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.