Pe o vreme rea si pe un teren aproape impracticabil, selectionata divizionara a castigat cu 2-0 amicalul jucat marti seara, la Bacau, cu o reprezentativa similara a Moldovei. Partida nu a contat pentru palmaresul oficial al celor doua federatii, ea f
Pe o vreme rea si pe un teren aproape impracticabil, selectionata divizionara a castigat cu 2-0 amicalul jucat marti seara, la Bacau, cu o reprezentativa similara a Moldovei. Partida nu a contat pentru palmaresul oficial al celor doua federatii, ea fiind programata in disperare de cauza. Pe 24 mai, Romania trebuia sa joace cu Bulgaria, insa vecinii de la sud de Dunare si-au schimbat planurile. Astfel, testul cu Moldova, prevazut initial pentru luna aprilie, s-a jucat acum, insa el nu figureaza in agenda FIFA. Pana la urma, in conditiile date, Piturca (foto stanga) a vazut la lucru cativa jucatori intersanti din Divizia A si i-a dat lui Lobont prilejul de a juca din nou dupa mai multe sapatmani de antrenamente. De altfel, Piturca s-a declarat multumit de evolutia jucatorilor care au intrat pe teren. "A fost un test util, am avut posibilitatea sa vad jucatori care nu au mai luat contact cu echipa nationala si care in campionatul intern au avut evolutii bune. Ma declar multumit de absolut toti jucatorii. Fotbalistii au demonstrat ca au calitati tehnice bune si au reusit o partida pe masura. Utilitatea acestui meci se va vedea in meciurile oficiale", a spus Piturca. Acesta a laudat prestatia lui Razvan Cocis, spunand ca atacantul lui Serif Tiraspol are calitati ce-l pot impune in lotul primei reprezentative. "Au fost cativa jucatori care mi-au lasat o impresie buna si ii voi urmari si in continuare in campionat, in vederea meciurilor cu Olanda si Armenia. In general, m-a multumit prestatia lui Gigel Coman, insa in ultimul timp a jucat mijlocas la echipa de club si s-a vazut, a comis cateva faulturi care nu se impuneau. Cocis mi-a lasat o impresie foarte buna, are calitati ce-l pot impune chiar in lotul echipei mari. Cosmin Contra a crescut mult in ultimul timp, iar daca va mai disputa 15-20 de meciuri, va reveni la forma obisnuita. Pascovici mi s-a parut putin greoi. Am primit referinte bune despre Pompiliu Stoica dupa ultima etapa in Rusia", a mai spus Piturca. Selectionerul a precizat ca rezultatul este normal, dar ca Romania a intampinat unele probleme si din cauza gazonului. "Am controlat jocul de la un capat la altul, desi adversarul ne-a pus unele probleme, mai ales in prima repriza. Am avut probleme si din cauza terenului destul de greu. Gazonul ar fi fost bun daca nu ploua. In Romania, terenurile sunt asa cum sunt, nu exista un stadion la standarde occidentale. Daca Guvernul nu ia masuri nimeni nu poate face nimic", a mai spus selectionerul Romaniei. In timpul conferintei de presa ce a urmat meciului, un reprezentant al Ambasadei Republicii Moldova in Romania i-a inmanat lui Piturca o cupa si o diploma, pentru a i le da lui Razvan Cocis, considerat cel mai bun "stranier" din campionatul Republicii Moldova.
Lobont: "Adversarii au vorbit in rusa"
Fotbalistii romani au vorbit si ei despre utilitatea testului cu Moldova. "Pe terenul acesta s-a jucat mai putin cu mingea. Este bine ca am reusit sa castigam si sa facem un test bun. Avem un moral bun inaintea meciurilor oficiale", a spus D. Niculae. La randul sau, Dorinel Munteanu a precizat ca meciul amical de la Bacau a fost un test reusit: "Meciul a demonstrat ca putem sa ne bazam pe toti jucatorii convocati". Craioveanul (inca) Mihaita Plesan considera o idee buna ca meciurile echipei nationale sa aiba loc si in alte orase din tara, "pentru ca toata lumea trebuie sa vada echipa nationala". Bogdan Lobont a spus dupa meci: "Am jucat bine, nu conteaza cu cine joci, trebuie sa castigi. Nu i-am auzit pe jucatorii adversi vorbind moldoveneste, ci doar ruseste. Inaintea meciurilor oficiale atmosfera din fotbalul romanesc nu este toxica, pe noi cei de la echipa nationala trebuie sa ne intereseze doar ce se intampla la prima reprezentativa". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.