Ieri dimineata, presedintele ANS, Gheorghe Florian, a oferit cupe si buchete de flori celor trei medaliati romani de la Europenele de judo, Alina Dumitru (cat. 48 kg), Ioana Dinea Aluas (cat. 52 kg) si Daniel Brata (cat. 100 kg), urmand ca in scurt t
Ieri dimineata, presedintele ANS, Gheorghe Florian, a oferit cupe si buchete de flori celor trei medaliati romani de la Europenele de judo, Alina Dumitru (cat. 48 kg), Ioana Dinea Aluas (cat. 52 kg) si Daniel Brata (cat. 100 kg), urmand ca in scurt timp sa-i recompenseze si cu premiile in bani, conform legislatiei in vigoare. Extrem de bucuroasa pentru ca a reusit sa-si pastreze laurii cuceriti la editia precedenta de la Bucuresti, Alina Dumitru, steaua continentala a categoriei 48 kg, a precizat ca spera sa obtina o medalie si la Campionatele Mondiale, care se vor desfasura, la Cairo, in perioada 8-11 septembrie. "Este o medalie foarte importanta pentru mine, la fel ca si cea de anul trecut. In finala ma asteptam sa fie mai greu, dar a fost mai usor decat in celelalte dispute. N-am plecat la Rotterdam cu ideea de a ma intoarce cu aur, ci doar cu o medalie, pentru ca am fost accidentata si nu m-am putut antrena cum trebuie decat in ultimele doua saptamani. Sper sa iau o medalie si la Mondialele din toamna", a punctat Dumitru, care ar putea primi 200 de milioane de lei pentru titlul continental, in cazul in care presedintele ANS va aproba dublarea premiului prevazut de lege. Prezent la eveniment, antrenorul lotului feminin, Florin Bercean, a declarat ca este multumit de prestatia sportivelor la Euro 2005 si ca este optimist in vederea participarii la JO 2008. "Sunt multumit de rezultate, tinand cont ca este al doilea an in care ajungem cu doua fete in finale la CE. Desigur, mai avem si alte sportive, medaliate la cadete si junioare, dar nu sunt de valoarea celor doua. Eu sper ca macar la inca o categorie sa fim reprezentati la Beijing, probabil prin Alina Croitoru, la 70 kg", a subliniat tehnicianul tricolorelor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.