Halterofilul Adrian Jigau ar putea deveni campion european la stilul smuls din cadrul categoriei 62 de kilograme, in cazul in care se va dovedi ca triplul campion olimpic, turcul Halil Mutlu, a folosit substante anabolizante, forul international urma
Halterofilul Adrian Jigau ar putea deveni campion european la stilul smuls din cadrul categoriei 62 de kilograme, in cazul in care se va dovedi ca triplul campion olimpic, turcul Halil Mutlu, a folosit substante anabolizante, forul international urmand sa-i retraga medaliile cucerite la Euro 2005 de la Sofia. De altfel, citand sub acoperirea anonimatului o sursa oficiala, cotidianul turc Hurriyet a titrat, ieri, cu litere de-o schioapa, "Halil a fost, din nefericire, depistat pozitiv!", precizand ca laureatul olimpic de la Atena ar fi picat la testul antidoping. Potrivit aceleiasi surse, Mutlu nu ar fi luat produsul incriminat in mod deliberat, el folosind cu putin timp inainte de debutul CE din Bulgaria cateva pastile impotriva durerii, care contineau substanta aflata pe "lista neagra". Tot ieri, in ziarul Sabah se preciza ca sportivul turc ar fi utilizat un steroid anabolizant, rezultatele controlului antidoping fiind transmise federatiei din Turcia. Totusi, forul turc a refuzat sa faca vreun comentariu pe aceasta tema. Astfel, in cazul in care se va confirma informatia aparuta in mass-media din Turcia, Adrian Jigau, care a cucerit trei medalii la CE 2005, dintre care una de argint si doua de bronz, ar putea primi retroactiv medalia de aur la stilul smuls si argintul la aruncat si la total. (MCZ)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.