Firma care administreaza Piata Sudului va fi evacuata silit, cu executor judecatoresc, pentru ca a refuzat sa se conformeze somatiei emise de Primaria Sectorului 4, dupa ce a pierdut dreptul de gestiune a complexului agroalimentar in baza unei sentin
Firma care administreaza Piata Sudului va fi evacuata silit, cu executor judecatoresc, pentru ca a refuzat sa se conformeze somatiei emise de Primaria Sectorului 4, dupa ce a pierdut dreptul de gestiune a complexului agroalimentar in baza unei sentinte a instantei supreme. Directia de Administrare a Pietelor Sector 4 a anuntat ca SC Comprest 3399 Import Export SA nu a respectat termenul de 20 mai a.c. pana la care trebuia sa i se predea patrimoniul detinut in Piata Sudului. "Intrucat SC Comprest SA nu a dat curs notificarii de predare, Primaria Sectorului 4 va intreprinde urgent toti pasii legali pentru executarea silita a hotararii de evacuare", se arata in comunicatul remis redactiei. Totodata, printr-o nota adresata Primariei Sectorului 4, Garda Financiara - Comisariatul Regional Bucuresti aduce la cunostinta conducerii administratiei locale faptul ca in perioada 5 noiembrie 2004 - 26 aprilie 2005, SC Comprest SA a desfasurat acte si fapte de comert obtinand venituri, fara TVA, in suma de 13,1 miliarde de lei, fara indeplinirea conditiilor legale. Drept urmare, inspectorii Garzii Financiare au intocmit Nota de constatare nr. 023445 si Procesul verbal E/0006294 din 28 aprilie 2005, prin care s-a dispus confiscarea acestei sume. A fost sesizata, de asemenea, Directia Generala de Finante Publice a Municipiului Bucuresti, Directia de Control Fiscal, pentru efectuarea unui control de fond la SC Comprest 3399 Import Export SA.
Primarul Adrian Inimaroiu a anuntat ieri ca autoritatea locala a declansat procedurile legale pentru recuperarea patromoniului pietei. "SC Comprest SA a pierdut, in instanta, dreptul de administrare al pietei. Administratorii pietei au nesocotit decizia instantei, care este definitiva si irevocabila, iar timp de sase luni au incasat ilegal taxe de inchiriere a spatiilor si tarabelor. Cele peste 13 miliarde de lei incasate ilegal de firma au fost confiscate deja de Garda Financiara. Primaria a declansat deja procedurile legale de evacuare a imobilului", a spus Inimaroiu. Amintim ca in Piata Sudului se afla urmatoarele structuri comerciale: 72 de spatii comerciale, dintre care SC Comprest detine un numar de cinci birouri, 602 tarabe pentru agenti economici si 262 de tarabe pentru pentru producatorii agricoli.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.