Senatorii coalitiei au gasit modalitatea de revocare a presedintelui Senatului. Dupa mai multe intalniri fara a se trece la un vot, ieri in sedinta s-a votat mult-controversatul articol 30. Astfel, presedintele Senatului, actualmente Nicolae Vacaroiu
Senatorii coalitiei au gasit modalitatea de revocare a presedintelui Senatului. Dupa mai multe intalniri fara a se trece la un vot, ieri in sedinta s-a votat mult-controversatul articol 30. Astfel, presedintele Senatului, actualmente Nicolae Vacaroiu (foto), poate fi revocat fie daca incalca Constitutia pe Regulamentul Senatului, dar si daca jumatate plus unu din numarul total de senatori cere revocarea in scris a acestuia. Desi a fost votat la limita, adica sase "pentru" si cinci "impotriva", votul acordat de senatorul PC Gavrila Vasilescu a contrabalansat situatia in favoarea Puterii. Solicitarea de revocare se poate face doar o singura data intr-o sesiune. Propunerea de revocare se depune la Biroul Permanent si va fi discutata in prima sedinta, dupa care se va include pe ordinea de zi a plenului. Senatorul PC a votat alaturi de coalitie. Senatorii PSD sustin insa ca vor ataca decizia revocarii presedintelui Senatului la Curtea Constitutionala.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.