Ministerul ucrainean al Finantelor a informat, luni, ca va impiedica accesul investitorilor straini la tranzactionarea de instrumente financiare pe termen scurt, in incercarea de a limita actiunile speculative generate de aprecierea monedei nationale
Ministerul ucrainean al Finantelor a informat, luni, ca va impiedica accesul investitorilor straini la tranzactionarea de instrumente financiare pe termen scurt, in incercarea de a limita actiunile speculative generate de aprecierea monedei nationale, transmite Mediafax.
"S-a decis limitarea la 365 de zile a perioadei in care cetatenii nerezidenti nu vor putea investi in instrumente care ajung la scadenta inainte de acest termen", a declarat un oficial al bancii centrale. Acesta a adaugat ca banca centrala este ingrijorata ca afluxul de valuta va influenta evolutia monedei nationale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.