Falia dintre presedintele Basescu si premierul Tariceanu se adanceste. si nu atat cea reala, a neintelegerilor firesti dintre cei doi, cat cea a imaginii pe care o au in opinia publica. in timp ce presedintele Basescu a iesit invingator din "batalia"
Falia dintre presedintele Basescu si premierul Tariceanu se adanceste. si nu atat cea reala, a neintelegerilor firesti dintre cei doi, cat cea a imaginii pe care o au in opinia publica. in timp ce presedintele Basescu a iesit invingator din "batalia" cu teroristii irakieni care i-au tinut 55 de zile prizonieri pe jurnalistii romani, premierul Tariceanu pierde batalie dupa batalie.
Mai intAi a iesit infrant din confruntarea cu inundatiile... Balbaielile, iesirile nervoase, nehotararea si lipsa de profesionalism cu care au fost abordate problemele i-au sapat scaunul mai abitir decat au facut-o apele cu picioarele podului de la Buzau. Nici nu s-a dezmeticit bine liderul liberal, ca a mai pierdut o confruntare: cea cu abonamentul la gaze. Cand toata presa a prins a sanctiona furtul din buzunarele romanilor, Tariceanu a gasit de cuviinta sa declare ca "introducerea abonamentului la gaze va usura plata facturilor pe timp de iarna", dovedind ca habar n-are despre ce vorbeste. Apoi, cand a mai inteles cate ceva din "complicata" chestiune a gazelor, a dat vina pe... fosta guvernare, pentru ca ieri, in sfarsit, sa anunte eliminarea abonamentului la gaze, pe un ton de revolta, de parca ar fi fost bine inteles de la bun inceput ca premierul n-a fost de acord cu asa ceva!
Sigur ca problema eliberarii ziaristilor este discutabila atat timp cat persista o gramada de semne de intrebare, iar informatiile oficiale credibile lipsesc. Nimeni nu-l poate opri insa pe presedintele Traian Basescu sa isi savureze momentul de triumf. Iar in acest context, distanta dintre cei doi oameni politici este ca de la cer la pamant: unul a iesit victorios din confruntarea cu un sistem sangeros, celalalt a fost coplesit de apa si intoxicat cu gaze...


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.