A doua zi dupa ce a plecat din PSD, Ioan Talpes a si inceput razboiul cu fostul sau partid, prima sa tinta fiind presedintele Mircea Geoana. Motivul supararii lui Talpes este similar cu cel al despartirii de PSD, atitudinea pesedistilor fata de Ion I

A doua zi dupa ce a plecat din PSD, Ioan Talpes a si inceput razboiul cu fostul sau partid, prima sa tinta fiind presedintele Mircea Geoana. Motivul supararii lui Talpes este similar cu cel al despartirii de PSD, atitudinea pesedistilor fata de Ion Iliescu. Geoana a depasit formula fair-play-ului si a avut recent pozitii agresive si neargumentate la adresa lui Ion Iliescu, a sustinut, ieri, senatorul Talpes, facand referire la un recent interviu al lui Geoana, in care acesta ar fi avut "manifestari de pustism".
Intrebat daca Iliescu isi va face partid cand iese din spital, Geoana a spus ca trebuie intrebati medicii. Un asemenea raspuns este incalificabil. El stia ce spune si este cumplit sa-ti permiti sa faci asemenea afirmatii. Nu este normal sa argumentezi un raspuns printr-un handicap al altcuiva", a acuzat senatorul.
Geoana neaga insa ca ar fi facut astfel de aprecieri la adresa lui Iliescu si spune ca niciodata nu a avut vreun conflict cu Talpes, pentru ca l-a apreciat pe fostul senator PSD pentru experienta pe care o are. Parerea buna despre Talpes nu-l face insa sa-l si regrete prea tare.
"Imi pare rau ca a facut acest gest, dar pana la urma nimeni nu este de neinlocuit", a precizat liderul PSD.
Referitor la viitorul sau politic, Talpes a spus ca, deocamdata, nu va parasi viata politica.
"Cred ca am raspunderi mai mari vizavi de viata politica", a explicat el. Viata politica ce pare sa se apropie din ce in ce mai tare de cea a lui Ion Iliescu, pe care Talpes il crede capabil sa faca un nou partid. "Iliescu are mai multa forta si tarie decat ne imaginam cu totii", spune senatorul, care a tinut sa precizeze ca nu stie daca fostul presedinte al Romaniei doreste sa creeze o noua formatiune politica.
Talpes a dat insa asigurari ca-i va fi alaturi lui Iliescu, in calitate de prieten.

Nemultumitii din PSD sunt "relativ importanti"

In schimb, Geoana este convins ca Iliescu nu isi va face un nou partid. "Discutiile despre formarea de partide sunt un sport national", spune seful pesedistilor.
Desi isi permite sa glumeasca pe acest subiect, Geoana stie ca situatia este una serioasa, pentru ca mai sunt si alti nemultumiti in partid. Mai ales ca, a dezvaluit el, cei nemultumiti sunt "relativ importanti".
"Mai sunt si nemultumiti, altii dezamagiti de faptul ca sunt in opozitie si de alegerile preliminare din partid, din toamna anului trecut", a admis Geoana, apreciind insa ca nemultumitii nu sunt prea numerosi in randul parlamentarilor. Geoana se consoleaza si cu faptul ca, spune el, situatia in partid este "mult mai stabila decat in 1997".
Pe de alta parte, "memoria lunga" a lui Geoana mai are ceva de tinut minte. Dupa ce l-a amenintat pe Dan Ioan Popescu ca aceasta "memorie lunga" nu va uita modul cum a fost debarcat de la presedintia executiva a filialei Bucuresti, acum este randul lui Alin Teodorescu sa fie "memorat".
Liderul social-democrat a spus ca l-a "urecheat" pe fostul membru al Guvernului PSD pentru declaratiile publice la adresa lui Iliescu si a lui Nastase, adaugand ca "nu ramane netaxata chestia asta".
Geoana a precizat ca acest subiect nu s-a discutat la sedinta de luni a Biroului Permanent al PSD, dar a admis ca declaratiile lui Teodorescu au creat nemultumire in PSD.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.