Clubul Sportiv al Armatei "Steaua Bucuresti" si-a premiat ieri Campionii Nationali pe 2005. Sala de marmura a Cercului Militar National a devenit neincapatoare pentru castigatoarea Cupei Romaniei, echipa de hochei pe gheata, echipa de polo si echipa
Clubul Sportiv al Armatei "Steaua Bucuresti" si-a premiat ieri Campionii Nationali pe 2005. Sala de marmura a Cercului Militar National a devenit neincapatoare pentru castigatoarea Cupei Romaniei, echipa de hochei pe gheata, echipa de polo si echipa de rugby a clubului, care s-au perindat rand pe rand, prin fata presei, pentru a le fi inmanate diplomele. Comandantul Clubului sportiv al Armatei, in calitate de gazda, ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, generalul doctor, Eugen Badalan, seful Statatului Major General, omul de afaceri Viorel Paunescu, Nicolae Marasescu, reprezentant al Federatiei Romane de Atletism, au asistat la festivitatea de premiere si au impartasit emotiile campionilor.
Prezente de asemenea in calitate de invitati de onoare si de "membrii pe viata ai Clubului Steaua", Laura Cirlescu Badea, consultantul pe probleme de educatie sportiva, din cadrul Comitetului Olimpic Sportiv Roman, Camelia Potec, medaliata cu aur la Atena 2004 si viitor cetatean de onoare al Atenei, insotita de antrenoarea ei Doina Savu, Alina Dumitru, prospat intoarsa in tara de la campionatele europene de judo, unde a obtinut titlul de campiona, le-au multumit sportivilor pentru succesele aduse clubului. Performantele, atat cele individuale, cat si cele pe echipe, au readus clubul "Steaua", dupa 11 ani, in prim-planul activitatii sportive.
Alaturi de reprezentanti de seama ai Ministerului Apararii Nationale, de campioni, Monica Anghel si Oana Sarbu, in calitate de suporteri ai clubului si de membre ale Ansamblului Doina al Armatei au smuls ropote de aplauze asistentei si au intregit fotografia de grup.
Ziua Campionilor Clubului Steaua a fost o zi speciala si pentru omul de afaceri Viorel Paunescu. Festivitatea de premiere a fost cu atat mai emotionanta cu cat omul de afaceri a rememorat in fata intregii asistente, un moment petrecut in urma cu 47 de ani, cand in 1958 pasea in Sala de Marmura, in calitate de handbalist al Clubului Steaua.
"Astazi (n.r.-ieri) s-a desfasurat un eveniment aparte pentru Clubul Steaua. Iubitorii sportului stiu ca ultimii cincizeci de ani au insemnat o lupta continua intre cluburile Steaua si Dinamo. In ultimii ani a dominat Dinamo, dar a venit si randul Stelei. Clubul Steaua a fost, de asemenea, pepiniera pentru jucatorii romani prezenti la Olimpiada. Am fost invitat si eu pentru a fi premiat, dar, ceea ce conteaza cel mai mult este faptul ca eu sunt fan al Stelei. O perioada am fost presedintele Clubului de fotbal, alta perioada am ajutat financiar sau moral Clubul. Eu am venit la Clubul Armatei in 1958, ca handbalist, insa, astazi am fost dezamagit pentru ca echipa de handbal nu era pe podium, ca pe vremuri, cand handbalul insemna pentru romani la fel de mult ca si fotbalul. Handbalul a castigat cupe europene, a fost o echipa care a dominat in plan international, are o serie de tehnicieni foarte importanti cum sunt Gatu, Otelea, Marinescu, Goran, Birtalan, Vasile Stanga. Acesti oameni extrordinari m-au convins sa ma intorc la prima iubire, handbalul, sportul care m-a pregatit pentru viata. Ma voi implica impreuna cu ei in realizarea unei sectii de handbal care sa poata fi competitiva in Europa. Speram astfel sa avem o comportare foarte buna in Cupele Europene, mai cu seama ca, din discutiile pe care le-am avut cu ei acum, bugetul anual de care ar fi trebuit sa beneficieze sectia de handbal se situeaza undeva intre 150 si 200 de mii de euro, un lucru foarte bun si usor de rezolvat. Asadar, de acum incolo ma voi implica direct, atat material, cat si spiritual in dezvoltarea sectiei de handbal a Clubului Steaua", ne-a marturisit Viorel Paunescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.