Conducerea companiei aeriene irlandeze Ryanair, unul dintre principalii operatori cu tarife reduse, a solicitat Uniunii Europene sa liberalizeze rapid transportul aerian spre Balcani si Europa de Est pentru a sustine dezvoltarea sectorului turistic s
Conducerea companiei aeriene irlandeze Ryanair, unul dintre principalii operatori cu tarife reduse, a solicitat Uniunii Europene sa liberalizeze rapid transportul aerian spre Balcani si Europa de Est pentru a sustine dezvoltarea sectorului turistic si a economiei in regiune, informeaza Financial Times, citat de Mediafax.
"UE ar trebui sa extinda pur si simplu regimul open sky in aceasta regiune", a declarat directorul executiv al companiei, Michael O'Leary, la intalnirea anuala a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) de la Belgrad.
Operatorul irlandez a incercat in ultimii ani sa dezvolte segmentul de transport aerian cu tarife reduse in Europa Centrala si de Est, lansand noi rute in Polonia si in alte state care au aderat la UE, dar nu a reusit sa zboare in tarile estice din cauza restrictiilor impuse de o serie de acorduri bilaterale intre capitale. Potrivit lui O'Leary, actualele politici guvernamentale "protejeaza companiile cu o pozitie dominanta pe piata si isi bat joc de consumatori". Comisia Europeana a propus, in luna martie, crearea, pana in 2010, a unei "zone aeriene comune" care sa cuprinda statele din Uniune, viitori membri, precum Romania si Bulgaria, zona balcanica si chiar nordul Africii.
Comisia a demarat negocierile privind crearea acestei "zone comune" cu Serbia-Muntenegru, Albania, Croatia, Macedonia, Kosovo si Bosnia, rezultatele discutiilor fiind asteptate cel mai devreme la sfarsitul anului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.