Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu par ca se indreapta catre o criza profunda. in ultima vreme cei doi au inceput in mod public sa dea semnale contradictorii pe teme pe care in urma cu ceva timp erau de acord. Motivul de
Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu par ca se indreapta catre o criza profunda. in ultima vreme cei doi au inceput in mod public sa dea semnale contradictorii pe teme pe care in urma cu ceva timp erau de acord. Motivul de acum este cel legat de remanierea cabinetului. Calin Popescu Tariceanu a lansat luni seara, in cadrul unei emisiuni televizate, un semnal cat se poate de clar privind inoportunitatea remanierii cabinetului sau. seful Executivului a declarat ca o eventuala remaniere a unor ministri din cabinetul sau nu este "utila".
Tariceanu a precizat ca nu agreeaza nici aducerea permanenta in prim-plan a unei asemenea teme, subliniind ca dezbaterile din presa pe acest subiect nu fac decat sa "blocheze activitatea Executivului", deoarece fiecare ministru incepe sa isi puna intrebari privind mentinerea sa in functie.
"Remanieri se fac, nu este nici o tragedie, dar nu se procedeaza in felul asta. Este contraproductiv sa dezbatem zilnic aceasta tema", a spus premierul Tariceanu. in ceea ce priveste activitatea cabinetului, premierul Tariceanu considera ca "in anumite sectoare merge bine, in altele merge mai putin bine": "Se mai regleaza tirul, cum se spune. Unii ministri trebuie cateodata impinsi, nu sunt suficient de activi, unii nu stiu sa comunice pentru ca nu au suficienta experienta... Nu este deloc simplu. Sigur ca nu pot sa spun ca activitatea Guvernului e la toate capitolele fara repros", a declarat premie-rul.



Basescu a atacat primul

in urma cu o saptamana, tot la o emisiune televizata, presedintele Traian Basescu ii atragea direct atentia premierului ca este nemultumit de activitatea guvernului in anumite sectoare, ca atare se impune o remaniere. Basescu anunta ca guvernul mai are o luna de gratie. seful statului a declarat ca unii inalti functionari si ministri au o capacitate redusa, motiv pentru care va accepta sa semneze decretele acestora de revocare din functie. inainte de aceasta declaratie, Basescu a tot aruncat fumigene inspre Palatul Victoria criticand masurile luate fie in cazul inundatiilor, fie in cazul crizei prelungite din sanatate. De fiecare data, Tariceanu a sarit in apararea ministrilor sai, iar luni seara a fost cat se poate de clar. Mai mult decat atat, si la nivel politic, PNL anunta sambata ca o remaniere ar putea avea loc abia dupa ce premierul va analiza activitatea fiecarui ministru. Adica, ceva mai incolo de termenul fixat de Traian Basescu.
Singurul punct asupra caruia cei doi par a fi cat de cat de acord este cel legat de declansarea anticipatelor, unde amandoi au declarat ca acum nu este inca momentul. Ambii au insa motive diferite pentru a accepta aceasta amanare.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.