Primarul Cristian Poteras va fi imputernicit de Consiliul local al Sectorului 6, in sedinta de maine, pentru denuntarea unilaterala a contractelor de asociere incheiate in anul 1995 cu SC Piata Crangasi SRL. Edilul a prezentat ieri, intr-o conferinta
Primarul Cristian Poteras va fi imputernicit de Consiliul local al Sectorului 6, in sedinta de maine, pentru denuntarea unilaterala a contractelor de asociere incheiate in anul 1995 cu SC Piata Crangasi SRL. Edilul a prezentat ieri, intr-o conferinta de presa, concluziile raportului de control si audit public intern, care dovedesc cat de paguboasa a fost aceasta asociere, atat pentru Primarie, dar mai ales pentru locuitorii Sectorului 6. "Concluziile raportului releva faptul ca respectivele contracte de asociere si actele aditionale incheiate cu SC Piata Crangasi SRL sunt vadit incheiate in defavoarea Administratiei Pietelor Sector 6. Astfel, s-a constatat tergiversarea de catre asociatul privat a reamenajarii, modernizarii si exploatarii complexului agroalimentar. De asemenea, pe parcursul derularii contractului, SC Piata Crangasi SRL a mai incalcat si alte prevederi contractuale: nu a depus balantele lunare si bilantul la Administratia Pietelor Sector 6; plata cotei parte a fost facuta preponderent cu intarziere, in ciuda numeroaselor somatii primite din partea Administratiei Pietelor, ceea ce denota lipsa de seriozitate si de respect fata de asociat; in perioada 1995-2005, SC Piata Crangasi SRL a inregistrat permanent intarzieri in efectuarea platilor aferente contractelor, sumele achitate fiind sub cota minima stabilita prin actele aditionale", a precizat Poteras.
La randul sau, directorul general al Administratiei Pietelor Sector 6, a declarat ca prejudiciul adus administratiei locale de catre firma asociata se cifreaza la aproximativ 30.000 de euro, bani ce urmeaza a fi recuperati printr-o actiune in instanta. "Dupa rezilierea unilaterala a contractului de asociere nr. 117/1995, vom sustine o eventuala actiune in justitie, care se va sprijini pe motivele ce au determinat denuntarea contractelor nr. 219 si 462/1995", a spus Hrituc. Reamintim ca autoritatea locala a Sectorului 6 a retras autorizatia de functionare a Pietei Crangasi la data de 22 martie 2005, spatiul fiind inchis, iar comerciantii mutati intr-o alta piata infiintata la cateva sute de metri distanta. Conducerea Primariei Sectorului 6 va demara controale la toate celelalte sapte piete din aceasta zona a Capitalei, prima pe lista fiind "Valea Ialomitei".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.