Primarul Adrian Inimaroiu a anuntat ieri ca primele parcari supraetajate vor fi construite, incepand din aceasta vara, in mai multe locatii din Sectorul 4 al Capitalei, in baza unui proiect finantat de municipalitatea Bucurestilor, din fonduri obtinu
Primarul Adrian Inimaroiu a anuntat ieri ca primele parcari supraetajate vor fi construite, incepand din aceasta vara, in mai multe locatii din Sectorul 4 al Capitalei, in baza unui proiect finantat de municipalitatea Bucurestilor, din fonduri obtinute in urma emisiunii de obligatiuni ce va fi lansata la sfarsitul acestei luni, la Londra. Emisiunea de obligatiuni municipale, in valoare de cel putin 120 de milioane de euro, va fi intermediata de bancile ABN Amro si JP Morgan. Potrivit primarului general Adriean Videanu, fondurile obtinute vor fi utilizate pentru proiecte de infrastructura, cum sunt constructia pasajului de la Basarab, amenajarea parking-ului de la Gara de Nord, achizitia de tramvaie noi pentru liniile modernizate, precum si amenajarea de parcari supraterane.
Din creditul obtinut de pe piata de capital, 30 de milioane de euro vor fi investite in amenajarea de parcari de resedinta. Construite din structuri metalice, parcarile presupun o solutie tehnica simpla, acestea urmand sa devina functionale doar in cateva luni de la inceperea lucrarilor. "Construirea in sine a parcarilor este usoara, prin imbinarea unor module metalice, iar lucrarile dureaza numai trei luni. In octombrie, anul acesta, am putea inaugura prima parcare", sustine Adrian Inimaroiu. Structurate pe mai multe niveluri deasupra si cateva niveluri in subteran, parcarile de resedinta vor oferi posibilitati de parcare pentru cateva sute de proprietari de masini. Astfel de parcari vor fi construite in cele mai aglomerate cartiere ale orasului, fiind identificate deja mai multe locatii in cartierele Berceni, Progresului si Giurgiului.
Potrivit edilului de sector, modelul parcarilor este importat, iar pretul platit de posesorul masinii nu va fi prohibitiv, atat timp cat implementarea se va face pe banii obtinuti de municipalitate din emisiunea de obligatiuni. "Proprietarul masinii va plati aceeasi suma pe care o achita in prezent la ADP-ul de sector pentru parcarea din fata blocului", promite Inimaroiu. Construirea unei parcari supraetajate necesita o suprafata de maxim 1000 de metri patrati. Primaria Sectorului 4 a identificat, pana in prezent, 18 locatii in care ar putea fi amenajate respectivele garaje.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.