Mai multi deputati PSD solicita Guvernului Tariceanu anularea ordonantei de urgenta prin care s-a stabilit ca studentii, copiii, gravidele si lauzele sarace, persoanele cu handicap, veteranii si vaduvele de razboi sa nu mai primeasca medicamente grat
Mai multi deputati PSD solicita Guvernului Tariceanu anularea ordonantei de urgenta prin care s-a stabilit ca studentii, copiii, gravidele si lauzele sarace, persoanele cu handicap, veteranii si vaduvele de razboi sa nu mai primeasca medicamente gratuite. Deputatii PSD cer dezbaterea acestui act normativ si cu celelalte partide parlamentare. "Drepturile acestor categorii de persoane au fost taiate printr-o ordonanta data pe ascuns de Guvernul Tariceanu. Actul normativ modifica inca o data ordonanta 150/2002. Modificarile prevad ca unele categorii care aveau gratuitate pe baza unor legi speciale vor beneficia de medicamente la nivelul pretului de referinta, adica numai compensat, eliminandu-se total gratuitatea", se precizeaza in scrisoarea deputatilor PSD. Ei afima ca aceste decizii au fost luate "abuziv" si ca Guvernul Tariceanu a gasit oportun sa debiteze astfel de ordonante antisociale, "preferand sa distruga sanatatea celor multi care si-au dat votul pentru a trai mai bine".
Deputatii PSD intreaba daca politica pe care o propune Guvernul Tariceanu este "invatamant prost si sanatate precara", in conditiile in care studentii - "masa care a constituit baza electorala a Aliantei D.A." - nu-si pot sustine din burse costul medicamentelor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.