Radiodifuziunea publica britanica, BBC, si-a reluat activitatea dupa greva de 24 de ore a personalului care a protestat fata de planurile conducerii de a concedia cateva mii de persoane, transmite site-ul institutiei. Actiunea de protest, care s-a in
Radiodifuziunea publica britanica, BBC, si-a reluat activitatea dupa greva de 24 de ore a personalului care a protestat fata de planurile conducerii de a concedia cateva mii de persoane, transmite site-ul institutiei. Actiunea de protest, care s-a incheiat luni la miezul noptii, a afectat serios in principal programele de stiri ale corporatiei. Cel mai mult au avut de suferit programele posturilor BBC Radio 4, Five Live, World Service si ale canalelor TV News 24 si BBC World. Principalele buletine de stiri ale BBC One au fost preluate de la News 24. Potrivit conducerii, 38% dintre jurnalisti si tehnicieni au respectat greva, desi sindicatele au anuntat ca peste jumatate dintre angajati au participat la aceasta. Conducerea BBC a cerut sindicatelor sa accepte reluarea discutiilor, dar a fost acuzata de acestea ca nu este dispusa la adevarate negocieri. Uniunea Nationala a Jurnalistilor (NUJ) si BECTU, sindicatul tehnicienilor, planuiesc acum alte 48 de ore de greva pe 31 mai si 1 iunie.
Potrivit sindicatelor, planurile de a renunta la aproape patru mii de angajati si de a privatiza anumite parti ale corporatiei vor reduce drastic numarul programelor si vor determina o scadere a calitatii acestora. Directorul general Mark Thompson afirma insa ca aceste masuri sunt necesare pentru a pregati BBC pentru un viitor hi-tech si a investi mai mult in productia de programe. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.