Guvernul si-ar putea asuma responsabilitatea asupra pachetului de legi privitoare la Justitie si retrocedarea proprietatii pana la 1 iulie, premierul Tariceanu avansand recent aceasta data in cadrul unei emisiuni televizate. Pe de alta parte, ministr
Guvernul si-ar putea asuma responsabilitatea asupra pachetului de legi privitoare la Justitie si retrocedarea proprietatii pana la 1 iulie, premierul Tariceanu avansand recent aceasta data in cadrul unei emisiuni televizate. Pe de alta parte, ministrul Justitiei, Monica Macovei, a explicat ieri la Camera Deputatilor ca data finala a asumarii responsabilitatii inca nu s-a stabilit. Ministrul a facut aceasta declaratie la Palatul Parlamentului, in urma unei intalniri cu deputatii din Coalitia de guvernamant. "Este decizia Guvernului", a raspuns Macovei reprezentantilor presei care intrebau cand isi va asuma Cabinetul Tariceanu responsabilitatea asupra pachetului legislativ. Luni, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat la Realitatea TV ca procedura asumarii trebuie sa fie finalizata pana la sfarsitul sesiunii parlamentare. "Avem un calendar. Trebuie ca intreaga procedura a asumarii raspunderii sa se incheie pana la finele acestei sesiuni parlamentare. Cu alte cuvinte, pana la 1 iunie", a declarat primul-ministru. In alta ordine de idei, ministrul Macovei a precizat ca toate partidele din Coalitie sunt de acord cu continutul modificarilor privind legile justitiei. In opinia sa, asumarea raspunderii pe pachetul de legi privind reforma in justitie este o decizie politica, care apartine Guvernului. Referitor la recentele critici ale primului partid de opozitie privitoare la modificarea legilor justitiei, Macovei a fost categorica: "PSD sa-si aduca aminte cand a lasat clauza de salvgardare pe justitie in 2004". In privinta Legii minoritatilor, pe care UDMR ar fi vrut sa o includa in acelasi pachet, aceasta a fost aprobata in Guvern si urmeaza sa fie trimisa la Senat pentru dezbatere in procedura de urgenta. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.