Selectionata divizionara a Romaniei va juca diseara, la Bacau, un meci de verificare cu prima reprezentativa a Moldovei, intalnire care se vrea o ultima privire a selectionerului asupra campionatului intern inaintea meciului cu Olanda, programat pe 4
Selectionata divizionara a Romaniei va juca diseara, la Bacau, un meci de verificare cu prima reprezentativa a Moldovei, intalnire care se vrea o ultima privire a selectionerului asupra campionatului intern inaintea meciului cu Olanda, programat pe 4 iunie la Rotterdam in preliminariile CM 2006. Piturca (foto stanga) nu pune prea multa baza pe intrecerea interna, intrucat a convocat deja pentru meciul oficial de luna viitoare 16 jucatori care evolueaza in strainatate, insa el doreste sa-i vada la lucru pe "autohtoni", pentru a decide cine merita sa completeze lotul. In conditiile in care mizeaza doar pe doi "stranieri", Bogdan Lobont, care nu mai prinde nici echipa a doua a lui Ajax, si pe Razvan Cocis, o tanara speranta "rapita" de la tineret, meciul nu va figura in palmaresul echipei nationale a Romaniei. Testul va fi putin edificator pentru Piturca si din cauza faptului ca majoritatea convocatilor provin de la Steaua, Dinamo si Rapid, echipe solicitate destul de mult in lupta pentru titlu, cu jucatori obositi si terorizati de agresivitatea suporterilor, care sunt nemultumiti de blaturile din ultimele etape sau de evolutiile modeste. Ultimii ajunsi in cantonamentul "tricolorilor" de la Bacau au fost dinamovistii Claudiu Niculescu, Stefan Grigorie si Gabriel Tamas, sositi duminica noapte, dupa partida sustinuta de "caini" cu Otelul. Totusi, este de asteptat ca oaspetii sa nu puna probleme, valoarea lor scazuta fiind evidenta. In cele trei intalniri disputate pana acum, Nationala Romaniei a dispus de fiecare data clar de Moldova, 8-0 in 1991, 3-1 in 1996 si 5-1 in 1998. Caracterul unui joc-scoala al intalnirii, care va fi transmisa in direct la TVR 1, este dat si de faptul ca va fi arbitrata de o brigada romaneasca, formata din Marian Salomir - la centru, Cr. Nica si I. Popa - asistenti, A. Helesteanu - rezerva. Pretul biletelor este 50.000 - intrare generala, o parte din incasari urmand sa fie donata victimelor tsunami-ului din Asia, conform unui program al FIFA. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.