O planta naturala exotica, de dimensiuni mai mari, da bine in orice locatie, fie ca este vorba despre o locuinta, o terasa sau un restaurant. Ce poti face insa cand o astfel de investitie ti se pare prea costisitoare si iti doresti musai o asemenea p
O planta naturala exotica, de dimensiuni mai mari, da bine in orice locatie, fie ca este vorba despre o locuinta, o terasa sau un restaurant. Ce poti face insa cand o astfel de investitie ti se pare prea costisitoare si iti doresti musai o asemenea planta? Simplu, o poti inchiria. O firma de specialitate din Bucuresti ofera acest gen de servicii. Plantele sunt importate din Olanda, iar inchirierea unui "exemplar" pe o perioada de cateva zile costa 25% din valoarea de catalog. Plantele exotice de inchiriat au inaltimi impresionante, intre un metru si trei metri, si sunt specii mai rare: Dracaena, Leandru, Nolina, Schefflera, Yucca, diferite tipuri de palmieri, ficusi, dar si cactusi.
Clientii de baza sunt patronii de firme, dar exista si persoane particulare care apeleaza la acest serviciu inedit. "Firmele inchiriaza plante pentru diferite evenimente, cum ar fi conferinte, expozitii, organizari de nunti, iar persoanele particulare, pentru botezuri si nunti. O alta categorie de clientela o reprezinta terasele si restaurantele, care le inchiriaza, de obicei, pentru decorare, pe toata perioada verii", ne-a spus Madalina Goras, director de vanzari la Hollandia Green.
Pentru inchirierea pe o perioada cuprinsa intre o zi si cinci zile se plateste 25% din valoarea de catalog a plantei. Pentru mai mult de zece zile, la un tarif de 29% din valoarea plantei, se mai adauga un cost de 1% pe zi. Daca vreti sa inchiriati, de exemplu, o Dracaena de 1,75 m inaltime, veti da 560.000 de lei pentru o perioada de maximum cinci zile, iar pentru un palmier Phoenix Canariensis, de 1,50 m inaltime, veti plati 360.000 lei.
inchirierea unui Leandru de 1,50 inaltime pe o perioada de patru luni costa 480.000 lei pe luna, la care se adauga obligatoriu contractul de intretinere. "Pentru perioadele mai lungi se face si un contract de intretinere, care stipuleaza o vizita saptamanala a specialistilor nostri la locatia respectiva, pentru a verifica daca planta este in regula, serviciu care se plateste cu 7 euro plus TVA pe ora", am aflat de la Madalina Goras. Ea ne-a mai spus ca niciodata o planta nu a fost inapoiata firmei in stare de degradare.
Daca totusi s-ar intampla acest lucru, clientul negli-jent trebuie s-o plateasca la valoarea ei integrala. inchirierea se poate face pe o perioada nelimitata.



Cat ne costa un pomisor in ghiveci

Daca preferati ca in loc sa inchiriati o planta sa o cumparati, iata cateva preturi de achizitie ale unor specii exotice foarte apreciate si mai rare.
O Dracaena messageana cu trei tulpini si 1,70 m inaltime costa 2.410.000 lei, iar o Schefflera, de 2 m inaltime, 7.740.000 lei. Pentru o Yucca cu doua tulpini, de 80 cm inaltime, veti plati 990.000 lei, iar pentru un Croton petra ramificat, de 1,80 m inaltime, veti da 12.890.000 lei. Un ficusul alii piramidal, de 1,50 m inaltime costa 1.550.000 lei.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.