Consiliul Popular al Atenei, metropola care a gazduit ultima sarbatoare sportiva desfasurata sub semnul celor cinci cercuri ingemanate, a decis zilele trecute sa acorde titlul de "Cetatean de onoare" tuturor sportivilor romani medaliati cu aur la int
Consiliul Popular al Atenei, metropola care a gazduit ultima sarbatoare sportiva desfasurata sub semnul celor cinci cercuri ingemanate, a decis zilele trecute sa acorde titlul de "Cetatean de onoare" tuturor sportivilor romani medaliati cu aur la intrecerile olimpice de anul trecut. Conform unui comunicat al ANS, ceremonia de decernare a titlurilor ateniene va fi organizata de Ambasada Republicii Elene la Bucuresti, pe data de 8 iunie, de la ora 12, la sediul din Bdul Pache Protopopescu 1-3. De altfel, gazdele celei de-a XXVIII-a Olimpiade moderne de vara au tinut sa precizeze ca elogiaza si pretuiesc in continuare eforturile depuse anul trecut de marii sportivi ai lumii, campionii olimpici, si ca laurii obtinuti la JO 2004 constituie un motiv de mandrie nu numai pentru performeri sau pentru tara pe care au reprezentat-o, dar si pentru Atena. Astfel, pe data de 8 iunie, 18 sportive din delegatia olimpica a Romaniei vor primi inalta distinctie elena: inotatoarea Camelia Potec, gimnastele Catalina Ponor, Silvia Stroescu, Oana Ban, Daniela Sofronie, Monica Rosu si Alexandra Eremia, precum si canotoarele Angela Alupei, Constanta Burcica, Rodica Florea, Aura Barascu, Doina Ignat, Viorica Susanu, Ioana Papuc, Elisabeta Lipa, Liliana Gafencu, Georgeta Damian si Elena Georgescu. (T. RIST)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.