Artistii liber-profesionisti in varsta au primit dreptul la indemnizatii lunare de pana la trei milioane de lei, potrivit unei legi publicate recent in Monitorul Oficial, dar punerea acesteia in practica mai are de trecut cateva obstacole. Noua lege
Artistii liber-profesionisti in varsta au primit dreptul la indemnizatii lunare de pana la trei milioane de lei, potrivit unei legi publicate recent in Monitorul Oficial, dar punerea acesteia in practica mai are de trecut cateva obstacole. Noua lege instituie o indemnizatie pentru artistii care au lucrat cel putin zece ani in regim de liber-profesionist intre 1 ianuarie 1950 si 27 septembrie 1999 (data intrarii in vigoare a Legii pensiilor), care au varsta de pensionare si venituri nete lunare sub nivelul pensiei medii anuale. Pot beneficia de acesti bani interpreti de muzica, instrumentisti, dirijori, actori, prezentatori de spectacole, solisti de balet si dans, coregrafi, artisti de circ si cascadori.
Cuantumul indemnizatiei lunare este de 1.750.000, 2.250.000 sau 3.000.000 lei, in functie de categoria de atestat detinuta de artist. Platile urmeaza sa se faca incepand de anul viitor, dar pana atunci mai raman de rezolvat o serie de chestiuni pentru punerea in aplicare a legii. Conform estimarilor initiatorilor actului normativ, de aceste drepturi vor beneficia 7.000 - 8.000 de persoane, iar prevederile legii vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2006, o data cu noua proiectie bugetara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.