Un emitent va putea rascumpara maximum 25 la suta din volumul mediu zilnic de tranzactionare a actiunilor listate pe o piata reglementata, cu exceptia situatiei in care lichiditatea bursiera este foarte redusa, cand ponderea poate ajunge la 50 la sut
Un emitent va putea rascumpara maximum 25 la suta din volumul mediu zilnic de tranzactionare a actiunilor listate pe o piata reglementata, cu exceptia situatiei in care lichiditatea bursiera este foarte redusa, cand ponderea poate ajunge la 50 la suta, cu respectarea unor conditii cumulative.
Aceasta prevedere este continuta in cadrul Regulamentului 13/2004 privind emitentii si operatiunile cu valori mobiliare, elaborat de catre CNVM, prevazut sa intre in vigoare la data de 1 iulie. Astfel, societatea va trebui sa informeze, in prealabil, CNVM cu privire la intentia sa de a depasi limita de 25 la suta, va publica un comunicat de presa intr-un ziar de larga circulatie nationala, cu privire la acest aspect, iar rascumpararile nu vor depasi 50 la suta din volumul mediu zilnic tranzactionat. Volumul mediu zilnic tranzactionat, luat ca valoare de referinta, este cel din luna anterioara celei in care programul de rascumparare a fost facut public si va fi pastrat ca referinta pe parcursul intregii perioade de desfasurare a programului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.