Asa cum era de asteptat, Dinamo a trecut lejer si de Otelul Galati, duminica seara, scor 4-0 (3-0), transformand, alaturi de Steaua, finalul de campionat intr-o adevarata blatiada. La doar o zi dupa ce sefii din "Groapa" au incercat sa riposteze acuz
Asa cum era de asteptat, Dinamo a trecut lejer si de Otelul Galati, duminica seara, scor 4-0 (3-0), transformand, alaturi de Steaua, finalul de campionat intr-o adevarata blatiada. La doar o zi dupa ce sefii din "Groapa" au incercat sa riposteze acuzelor venite dupa meciul de la Alba Iulia, Dinamo a avut parte de un alt adversar pentru care vacanta a venit mai devreme. Dinamo a facut scor si spectacol, Cl. Niculescu a devenit golgeterul Romaniei (da bine la CV, in perspectiva unui transfer in Asia), iar Steaua tremura cu doar un punct avans. In schimb, Otelul a bifat inca o etapa, in asteptarea investitiilor promise de indienii de la Mittal Steel. Nici macar cele 100.000 de dolari promise de Gigi Becali, patronul FC Steaua, n-au reusit sa uneasca Otelul, o echipa care a parut rupta in doua, unii jucatorii tragand "hais" (pentru bani) si altii "cea" (pentru linistea lui Borcea). Asta ca sa nu mai amintim de penibilul portar Cernea, care a luat goluri din faze care, pana acum, il faceau sa rada. In aceste conditii, doar 3000 de fani au fost prezenti in tribune, scandand la un moment dat "Sa moara Gigi de suparare, aduceti titlul in Stefan cel Mare". Fanii galateni au replicat imediat abia la 4-0: s-au intors cu spatele la teren, au aplaudat ironic si au scandat "Fara blaturi", "Rusine sa va fie" si "Sunteti penibili".
Stoichita: "Suntem in vacanta"
Mihai Stoichita, antrenorul Otelului, a respins acuzatiile privind posibilitatea ca echipa sa sa nu-si fi aparat corect sansele. "Am auzit ca a fost nu stiu ce blat. Nu a fost nici un blat. Asa se intampla cand nu dai nici un gol din sase ocazii. Prost, bine, cum jucam, jucam corect. Eu nu m-am intors in Romania ca sa fur, sunt destul de stabilizat financiar ca sa fac astfel de lucruri", a spus Stoichita, care a adaugat ca nu stie nimic de o eventuala prima de la Gigi Becali. "Mie nu mi-a promis nimeni nimic, nu am luat bani niciodata si nici nu o sa iau. Nu am cum sa iau bani de la Steaua ca sa bat pe Dinamo, pentru ca nu se stie cand voi fi si eu in postura lui Ioan Andone", a precizat "Lippi", care a calificat drept meritata victoria obtinuta de Dinamo: "Ei au fost mai motivati, pentru ca inca mai au sanse sa ajunga pe primul loc. Otelul e in vacanta de cateva etape. Noi am invins echipele din Bucuresti acasa, dar afara suntem mai "mielusei"".
Andone: "Am incredere in Timisoara"
Ioan Andone crede ca Dinamo a castigat meritat meciul cu Otelul. "Mai avem doua meciuri si trebuie sa castigam. Sunt obisnuit cu presiunea, pentru ca de trei ani de cand sunt aici au fost mereu tensiuni", a spus Andone. Acesta a mai declarat ca presedintele rapidist Dinu Gheorghe a avut un interes atunci cand a afirmat ca FC Arges va evolua impotriva lui Dinamo doar cu acelasi echipament ca in meciul cu Rapid, nu si cu aceeasi daruire. "Cine comenteaza din interiorul fenomenului comenteaza cu un anumit interes. Argesul poate sa joace si in alb si in violet, in ce culoare vrea. Pe mine nu ma intereseaza ce comenteaza altii, sa-si comenteze slabiciunile lor", a punctat Andone, care a mentionat ca este interesat de transferul a doi jucatori de la Craiova. "Falcosul" a mai spus ca nu se teme de posibilitatea ca Timisoara sa nu-si apere corect sansele in meciul cu Steaua, din ultima etapa a campionatului si a apreciat ca FCM Bacau a jucat corect in partida pierduta sambata in Ghencea.
Fl. Petre: "A fost un campionat foarte frumos"
Florentin Petre, capitanul lui Dinamo, a declarat ca echipa sa ar trebui sa profite de tensiunile existene in acest moment la Steaua. "Noi ar trebui sa profitam de scandalurile care sunt la Steaua. Dar degeaba incercam noi atat timp cat ei castiga si tot pe primul loc sunt", a spus Petre. Acesta a mentionat ca informatiile potrivit carora galatenii ar fi avut promisa suma de 100.000 de dolari in cazul in care ar fi reusit sa invinga Dinamo i-au stimulat si mai mult pe jucatorii pregatiti de Andone. Intrebat despre scandarile suporterilor galateni referitoare la un meci aranjat intre Dinamo si Otelul, Petre a raspuns: "Cand au 100.000 de dolari pe masa si acestia se impart la 11, nu stiu daca ne-ar fi dat noua meciul. Sunt sigur ca maine vor fi niste atacuri impotriva noastra, dar noi suntem cu inima impacata". Capitanul dinamovist a apreciat ca aceasta editie a Diviziei A a fost "una dintre cele mai frumoase din ultimii ani" si a respins acuzatiile presedintelui FC Rapid, Dinu Gheorghe, care a insinuat ca FC Arges nu-si va apara corect sansele in partida cu Dinamo, din ultima etapa. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.